Έργο των δύο πρωθυπουργών μας, Αλέξη και Κυριάκου

Έργο των δύο πρωθυπουργών μας, Αλέξη και Κυριάκου

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Νίκο Κοτζιά, που κυκλοφόρησε μάλιστα και το νέο βιβλίο του, στις 1.008 σελίδες του οποίου επιχειρεί να δικαιολογήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποδείξει πόσο… σημαντική διαπραγμάτευση έκανε:

Στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας δημοσιεύθηκε και αυτό:
«Πρωθυπουργός Ζάεφ: Είμαστε ‘‘Μακεδόνες’’, ομιλούμε τη ‘‘μακεδονική’’ και είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, θα είμαστε ‘‘Μακεδόνες’’ που ομιλούν τη ‘‘μακεδονική’’ και θα είμαστε μέλος της ΕΕ».

Αυτός είναι ο τίτλος της παρουσίασης της συνέντευξης που έδωσε ο κ. Ζάεφ στο KANAL 77, όπου έσπευσε να εξηγήσει και τι σημαίνει πατριωτισμός: «Πατριωτισμός είναι να μην είσαι εγκλωβισμένος στο παρελθόν και να τίθεται έτσι σε κίνδυνο το παρόν, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδεσμεύσει το μέλλον.

Πατριωτισμός στην πολιτική είναι να διασφαλίσεις ότι δύο έλληνες πρωθυπουργοί επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της ‘‘μακεδονικής’’ γλώσσας και του ‘‘μακεδονικού’’ λαού».

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, ο κ. Ζάεφ, σε συγκέντρωση επαρχιακής πόλης, έσπευσε να εκθέσει φυσικά τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το έπαιζε «μακεδονομάχος», αλλά έφτασε να αποδέχεται πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Η ‘‘μακεδονική’’ γλώσσα και ο ‘‘μακεδονικός’’ λαός όχι μόνον δεν ήταν ποτέ άλλοτε πιο προστατευμένα, αλλά και πιο επιβεβαιωμένα. Σήμερα, τόσο η Ελληνική Δημοκρατία όσο και η Δημοκρατία της Βουλγαρίας, αλλά και όλος ο κόσμος, μιλούν για τους ‘‘Μακεδόνες’’ και τον ‘‘μακεδονικό λαό’’, ενώ η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει ληφθεί απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (με την ΕΕ)…».

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: EMEA.gr


Σχολιάστε εδώ