UEFA: Ένας κούκος (Ολυμπιακός) δεν φέρνει την άνοιξη…

UEFA: Ένας κούκος (Ολυμπιακός) δεν φέρνει την άνοιξη…

-Μόνο ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη, νέα υποχώρηση της Ελλάδας στη 18η θέση της κατάταξης της UEFA 

Έστω και ασθμαίνοντας, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League, με την κλήρωση των «32», προγραμματισμένη για αύριο το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας, να προμηνύεται ζόρικη για τους «ερυθρόλευκους», αν κάποιος ρίξει μια ματιά στους υποψήφιους αντιπάλους του:

Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Ρόμα, Νάπολι, Άγιαξ, Λεβερκούζεν, Λέστερ, Βιγιαρεάλ, Κλαμπ Μπριζ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρέιντζερς, Αϊντχόφεν, Χόφενχαϊμ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Από εκεί και πέρα, μπορεί η ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τη Γρανάδα να διέκοψε το αρνητικό σερί επτά ηττών για τις ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης, ωστόσο η χώρα μας υποχώρησε στη 18η θέση της κατάταξης της UEFA και πλέον κινδυνεύει άμεσα να βρεθεί ακόμη και στην 20ή. Τσεχία, Κροατία και Ισραήλ είναι σε απόσταση αναπνοής και απειλούν να μας ρίξουν ακόμη πιο χαμηλά.

Και εφόσον η Ελλάδα τερματίσει από τη 18η θέση και κάτω, τότε ο πρωταθλητής θα μετάσχει στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο κυπελλούχος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και δεν θα υπάρχει πέμπτος εκπρόσωπος.
Να σημειωθεί πως η 14η θέση συνεπάγεται τη συμμετοχή του πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, του δεύτερου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και του κυπελλούχου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Europa Conference League.

Η 15η θέση σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα είναι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 16η και η 17η θέση σημαίνουν πως ο πρωταθλητής θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο κυπελλούχος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με την Ελλάδα στην περίπτωση αυτή να εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες και όχι πέ­ντε. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνεται η δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε, από δικά μας λάθη και παραλείψεις εννοείται.

Και, κατά τα φαινόμενα, ούτε η τελευταία…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ