Σύρεται σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης ο Μητσοτάκης

Σύρεται σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης ο Μητσοτάκης

Βρες τα με τον Ερντογάν, απαιτούν οι Ευρωπαίοι

Σε διάλογο «εφ’ όλης της ύλης» με την Τουρκία οδηγείται εκών–άκων ο Κυρ. Μητσοτάκης, με την προοπτική να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μεγαλύτερη εθνική ήττα από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Και στην προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι –προεξάρχουσας της Άνγκ. Μέρκελ– κατέστησαν σαφές ότι δεν προτίθενται να επιβάλουν σκληρά μέτρα (κυρώσεις) σε βάρος της Τουρκίας, ανεξάρτητα από την ένταση των εκ μέρους της προκλήσεων.

Στο παρασκήνιο επανέλαβαν προς τον πρωθυπουργό ότι ο μόνος τρόπος για να αποκλιμακωθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι «να τα βρει με τον Ερντογάν»!

Πληροφορίες αλλά και ενδείξεις από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και από την Ουάσινγκτον, αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν οι πιέσεις προς την Αθήνα, ώστε ακόμη και εντός του 2021 ο κ. Μητσοτάκης να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τ. Ερντογάν για να συζητήσει όχι μόνο για τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ, αλλά για περισσότερα θέματα, που θα τεθούν κι από τις δύο πλευρές.

Προοπτική που προδιαγράφεται δυσοίωνη, καθώς οι απαιτήσεις της Άγκυρας είναι υπέρμετρα μεγαλύτερες (περισσότερες) από αυτές της Ελλάδας και αγγίζουν ευθέως κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δικαιώματα που κανένας προκάτοχός του πρωθυπουργός δεν τόλμησε να βάλει στη ζυγαριά στο παζάρι με την Τουρκία.

Στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης εξωθηθεί σε μια τέτοια «λύση», πέρα από τη ζημιά που θα προκαλέσει στη χώρα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Πρώτα και κύρια με την «ανταρσία» υπουργών και βουλευτών της παράταξής του που είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με την προοπτική αυτή.

Ορισμένοι δε εξ αυτών εμφανίζονται αποφασισμένοι να διαχωρίσουν τη θέση τους κι από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Κάτι που θα έχει ως άμεση συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης και πλέον μόνη λύση για να προωθηθούν τα σχέδια των ξένων στο Αιγαίο θα είναι μια οικουμενική κυβέρνηση.

Ποιο, ωστόσο, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα θελήσει να βάλει πλάτη σε μια διαδικασία που μοιραία θα αποβεί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων; Έχουν λόγο Αλ. Τσίπρας και Φ. Γεννηματά να βάλουν το κεφάλι τους στον «ντορβά» και να συνδέσουν το όνομά τους με συμφωνίες που θα έχουν δραματικές συνέπειες για τον Ελληνισμό;

Έσχατη λύση θα μπορούσε να υπάρξει μέσω της αποστασίας, με βουλευτές από άλλα κόμματα να σπεύδουν να στηρίξουν τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη.

Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό και θα δρομολογούσε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ