Ελλοχεύει ο κίνδυνος του τρίτου κύματος…

Ελλοχεύει ο κίνδυνος του τρίτου κύματος…

Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης, MD, PhD, διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων:
«Ακολουθώ τις συστάσεις των επισήμων οργανισμών όπως WHO, FDA, ΕΜΑ, ACIP, επομένως θα κάνω το εμβόλιο για να προφυλαχθώ από μια σοβαρή νόσηση που μπορεί να μου προκαλέσει ο ιός, ειδικά επειδή είμαι γιατρός και έχω ευθύνη και να μη μολυνθώ και να μη μεταδώσω σε άλλους.

Συστήνω στον γενικό πληθυσμό να εμβολιασθεί όταν το εμβόλιο λάβει έγκριση από τις Ρυθμιστικές Αρχές. Είναι παράλογο να πιστέψει κανείς ότι όλοι οι διεθνείς επιστημονικοί οργανισμοί ωθούν τον κόσμο σε μη ασφαλείς πρακτικές. Μην ξεχνάμε ότι βιώνουμε το δεύτερο, ισχυρότατο κύμα της πανδημίας και ελλοχεύει ο κίνδυνος του τρίτου.

Για τα άτομα άνω των 65 ετών υπάρχουν δεδομένα από τις μελέτες, όμως γνωρίζουμε την πιθανότητα μικρότερης αποτελεσματικότητας σε υπερηλίκους, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης. Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανότητες είναι μάλλον μικρές».

Ποιοι θα προηγηθούν

Αθανασία Ν. Λουρίδα, παιδίατρος – λοιμωξιολόγος: «Εξ όσων γνωρίζω, θα προηγηθούν το υγειονομικό προσωπικό και οι υπερήλικοι που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, καθώς και το προσωπικό των δομών αυτών.

Θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών και στη συνέχεια οι πολίτες με σοβαρά χρόνια νοσήματα.
Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει συνεπώς σχεδιασμός να χορηγηθεί σε εγκύους, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να εξασφαλίζουν προς το παρόν την ασφάλεια στις εγκύους, οι οποίες πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης».

Να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας

«Σαφώς και είμαι υπέρ των εμβολίων και σαφώς και θα το κάνω. Αντίστοιχα, συστήνω σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί, καθώς μόνον όταν θα έχει προκληθεί ανοσία στο 60-70% του πληθυσμού θα αναχαιτιστεί η πανδημία.

Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν χωρίς να φοβούνται. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, να πάρουμε και πάλι στα χέρια μας τις ζωές μας!».

Το συμπέρασμα…

…που βγαίνει από την «κόλαση του κορονοϊού» σε όλο τον κόσμο είναι η αναγκαιότητα για μια «παγκόσμια υγειονομική διακυβέρνηση», που θα υπηρετεί τη δημόσια υγεία, αντιμετωπίζοντάς την ως το υπέρτατο αγαθό των σύγχρονων πολιτισμών.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ