Χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών η κυβέρνηση

Χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών η κυβέρνηση

-Καταστροφικοί οι χειρισμοί για την πανδημία, λέει το 54%

Όσο πιο βαθιά στη δίνη της πανδημίας μπαίνει η χώρα, τόσο μειώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Το success story της πρώτης περιόδου αποτελεί μακρινή ανάμνηση, καθώς η δεύτερη αυτή περίοδος εξελίσσεται με… καταστροφικό τρόπο.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, μόλις το 40% των πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία, ενώ το 54% εκφράζεται αρνητικά. Και είναι η πρώτη φορά που οι αρνητικές γνώμες υπερτερούν των θετικών.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ξεκίνησε από πολύ ψηλά, 84% ήταν τον περασμένο Μάιο, και στη συνέχεια ακολούθησε φθίνουσα πο­ρεία. Τον Σεπτέμβριο ήταν στο 64%, τον Οκτώβριο έπεσε στο 54% και ακόμη πιο χαμηλά, στο 43%, τον Νοέμβριο. Οι πολίτες «χρεώνουν» στην κυβέρ­νηση σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην έρευνα της Alco το 46% είπε ότι για την έκρηξη των κρουσμάτων φταίει ότι καθυστέρησαν να ληφθούν (από την κυβέρνηση) τα απαραίτητα μέτρα. Το 18% θεωρεί ότι δεν έγιναν από τις αρχές οι αναγκαίοι έλεγχοι και μόνο το 31% αποδίδει την έξαρση στο ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα.

Την ίδια στιγμή, με τις καταγγελίες για σκιές στην καταγραφή των κρουσμάτων και τις κατηγορίες κατά της ηγεσίας του ΕΟΔΥ και την κριτική που ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχει αρχίσει να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους επιστήμονες. Σύμφωνα με τη δημο­σκόπηση, σχεδόν ένας στους τρεις θεωρεί ότι η επιτροπή επιστημόνων που συνδράμει την κυβέρνηση δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: iefimerida


Σχολιάστε εδώ