Άναψε φωτιές η βίλα που νοίκιασε ο Τσίπρας

Άναψε φωτιές η βίλα που νοίκιασε ο Τσίπρας

Επιστροφή στο χθες…

Η σφοδρή και σε διάρκεια αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την εξοχική βίλα που μισθώνει ο Αλ. Τσίπρας στο Σούνιο υποδηλώνει το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στις μεταξύ τους σχέσεις εν μέσω πανδημίας.

Μία εβδομάδα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει σε μείζον πολιτικό ζήτημα την απερίσκεπτη και προσβλητική προς το κοινό αίσθημα κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να ανέβει στην Πάρνηθα με το ποδήλατο και να φωτογραφηθεί με παρέα πολιτών, μη φορώντας ο ίδιος την προστατευτική μάσκα για την πανδημία.

Γεγονός που δείχνει ότι αμφότερες οι πλευρές είναι αποφασισμένες να αξιοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να πλήξουν πολιτικά τον αντίπαλο. Η κόντρα για την εξοχική βίλα του κ. Τσίπρα ξύπνησε παλιές μνήμες, χωρίς να είναι σε καμιά περίπτωση συγκρίσιμα τα μεγέθη, και συγκεκριμένα την πολιτική σύγκρουση που είχε προκληθεί για την περιβόητη «ροζ βίλα» της Εκάλης, του Ανδρ. Παπανδρέου, που είχε ανεγερθεί κατ’ επιθυμία της Δ. Λιάνη.

Η υπόθεση ξεκίνησε με μία αποκάλυψη –που αποδείχθηκε fake news–, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγόρασε βίλα αξίας εκατ. ευρώ, με μεγάλο αριθμό δωματίων και πισίνα, και έχει μετακομίσει εκεί. Η αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν σχετικώς άνευρη, παράγοντες του κόμματος προσκάλεσαν τους δημοσιογράφους για κουραμπιέδες στην κατοικία του κ. Τσίπρα στην Κυψέλη, με τη ΝΔ να θέτει ερωτήματα και να κριτικάρει την… εξέλιξή του από «λαϊκό παιδί της Κυψέλης» σε «αστό με βίλα στο Σούνιο».

Σε νέα διευκρινιστική δήλωση, ανεπίσημα πάντα, η Κουμουνδούρου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αγοράσει βίλα, απλά μισθώνει κατοικία για να… ξεκουράζεται τα Σαββατοκύριακα. Αν η ελπίδα τους ήταν ότι έτσι το θέμα θα φύγει από την επικαιρότητα, έπεσαν έξω. Συνέβη το αντίθετο. Τα social media πήραν φωτιά και η ΝΔ ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους ασκώντας σκληρή κριτική με λοιδορίες και βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η κλιμάκωση του θέματος υποχρέωσε ένα 24ωρο αργότερα τον Αλ.Τσίπρα να δώσει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο με τα πλήρη στοιχεία της εξοχικής βίλας που έχει μισθώσει για μια τετραετία, κατηγορώντας την ηγεσία της ΝΔ και τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη για «επίθεση λάσπης». Ωστόσο το χαμηλό ενοίκιο (500 ευρώ τον μήνα για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 τον τέταρτο) έδωσε τροφή για νέο γύρο επικρίσεων από τη ΝΔ αλλά και τα social media.

Αίσθηση προκάλεσε η αφωνία αρκετών μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θεώρησαν σκόπιμο να στηρίξουν τον κ. Τσίπρα στην επίθεση που δεχόταν, ενώ βουλευτές έκαναν λόγο για ατυχείς χειρισμούς στην επικοινωνιακή –και όχι μόνο– διαχείριση του ζητήματος από την Κουμουνδούρου. Γκρίνιες ωστόσο υπήρξαν και από κυβερνητικούς βουλευτές –στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες εννοείται– για την απόφαση της ΝΔ να εμπλακεί κατ’ αυτόν τον τρόπο στην υπόθεση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο αρχείου


Σχολιάστε εδώ