Εξεταστική για την πανδημία στο τραπέζι του Τσίπρα

Εξεταστική για την πανδημία στο τραπέζι του Τσίπρα

-Από την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Το ενδεχόμενο να καταθέσουν αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την «καταστροφική διαχείριση» της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης εξετάζουν σοβαρά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε κλειστή σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Καθοριστικό ρόλο για τις επόμενες κινήσεις θα διαδραματίσει η πορεία της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Κι αυτό σχετικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων, με απώτερο σκοπό την υποβάθμιση των συνεπειών από την επέλαση του κορονοϊού.

Προϊόντος του χρόνου και καθώς η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας κλιμακώνουν την ένταση της κριτικής προς την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη. Χρησιμοποιούν δε όλο και πιο σκληρή επιχειρηματολογία και προετοιμάζουν με τον τρόπο αυτό το κλίμα (και το κατηγορητήριο) για μια ενδεχόμενη Εξεταστική Επιτροπή. Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου όσα χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του (την περασμένη Πέμπτη) στη Βουλή.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «εγκληματική ανικανότητα κι ανεπάρκεια» και για «αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης για τα όσα περνούν οι πολίτες» τους τελευταίους μήνες. «Κρίνονται ανθρώπινες ζωές όσο εσείς προσπαθείτε να προστατέψετε την πολιτική σας καριέρα», υπογράμμισε.

Στενοί συνεργάτες του επισημαίνουν τη σημασία των αναφορών σε «εγκληματική ανικανότητα» και «ανθρώπινες ζωές», που αν αποφασισθεί τελικά θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες στο κατηγορητήριο για την Εξεταστική. Και μπορεί στην ομιλία του στη Βουλή να είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα λογοδοτήσει στους πολίτες», παραπέμποντας στις επόμενες εθνικές εκλογές, ωστόσο αν η πορεία της πανδημίας συνεχίσει να είναι καταστροφική ή προκύψουν νέα στοιχεία, είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιμένει να έρθει η ώρα της κάλπης. Θα αναλάβει την πρωτοβουλία να «καθίσει στο σκαμνί» την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να επιμείνει στο αίτημα για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των επιστημόνων, καθώς στο επιτελείο του θεωρούν ότι από αυτά θα προκύψουν αφενός η έλλειψη συ­γκεκριμένου πλάνου από πλευράς της κυβέρνησης και αφετέρου οι καταστροφικοί χειρισμοί που έγιναν και είχαν σαν αποτέλεσμα την έξαρση της πανδημίας, με τα χιλιάδες κρούσματα και τους εκατοντάδες θανάτους.

Παράλληλα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν σταθερά να αναδείξουν τους κακούς χειρισμούς που έγιναν από την έναρξη της πανδημίας και έφεραν τα καταστροφικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων. Για την εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), το αλαλούμ με τα περιοριστικά μέτρα, τους διορισμούς, τις προμήθειες υγειονομικού υλικού κ.ά.

Στο μικροσκόπιο έχουν βάλει μία προς μία τις αποφάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να φωτίσουν τις σκοτεινές πλευρές. Ήδη οι καταγγελίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων στον χώρο της Υγείας αλλά και ημετέρων έχουν μπει στο καθημερινό λεξιλόγιο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ