ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΛΟΥΖΕΡ

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΛΟΥΖΕΡ


Συγγραφέας
Ειρήνη Δερμιτζάκη


“Η γιαγιά μου η Κατίνα με έδερνε για παραδειγματισμό με το μπαστούνι της, σε πλάτη, πόδια και κεφάλι. Κάθε πρωί, για να μάθω, λέει, και να μην κάνω λάθη. Αντί να τα αποφεύγω, έπεφτα με τα μούτρα καταπάνω τους. Έτσι, πίστευα πως ολόκληρη η ζωή μου ήταν ένα λάθος. Και μια ανούσια σύμπτωση… Ένας, σχεδόν, αγριάνθρωπος γνώρισε μια, σχεδόν, άμυαλη τουρίστρια και μ’ έφεραν σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο. Αν δηλαδή εκείνη τη μέρα φυσούσε λίγο λιγότερο κι η μάνα μου δεν κινδύνευε να πνιγεί ή αν ο πατέρας μου δεν είχε πιάσει τρία χταπόδια και δεν επέστρεφε νωρίς από το ψάρεμα, δεν θα είχα καν γεννηθεί! Η ύπαρξή μου, δηλαδή, είναι αποτέλεσμα οκτώ περίπου μποφόρ και τριών χταποδιών. Ποτέ δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά, μα αυτές τις πράξεις ξέρω να τις υπολογίζω”.

Ο Μανούσος γεννιέται και μεγαλώνει στο Σκορποχώρι, ένα φανταστικό χωριό της Κρήτης. Η αφήγηση παρακολουθεί το κουβάρι της ζωής του να ξετυλίγεται μέσα από καταστάσεις άλλοτε τραγικές κι άλλοτε στα όρια του γκροτέσκου, έτσι που το αδύναμο ανθρωπάκι γίνεται σιγά-σιγά η προσωποποίηση της σκληρότητας κάθε μικρής κοινωνίας, που πολλές φορές δείχνει μηδενική ανοχή στη διαφορετικότητα.

Μπορεί τελικά κάποιος να ξεφύγει από την ταυτότητα που του έχουν προσδώσει οι άλλοι; Μπορεί ένας λούζερ να νικήσει;
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1982. Σπούδασε Βιομηχανικό και Υποκριτική στην Ελλάδα, Κινηματογράφο στο 4 Corners στο Λονδίνο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο Teeside University της Αγγλίας.
Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά και μπλογκ ως αρθογράφος.
Διηγήματα της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις από τις Εκδόσεις Ανάτυπο, Ταξιδευτής, Εύμαρος κ.ά. Αρκετά από τα διηγήματα μου έχουν βραβευτεί/διακριθεί στην Ελλάδα και την Αυστραλία.
Έχει επίσης γράψει 3 σενάρια για ταινίες μικρού μήκους.
Το θεατρικό της έργο ‘Αντζελέτα και Ετελβίνα’ επιδοτήθηκε από το υπουργείο πολιτισμού της Αγγλίας.
Η συλλογή με τα διηγήματά της “Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Anima το 2017.
Διδάσκει δημιουργική γραφή σε διάφορους οργανισμούς και εκπαιδευτικά κέντρα.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΥΜΑΡΟΣ 

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
ISBN13: 9786185162535



Ιστοσελίδα και ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Εύμαρος

Από σήμερα οι εκδόσεις Εύμαρος κάνουν ένα ακόμα βήμα για την εδραίωση τους στο χώρο του βιβλίου. Με τη δημιουργία της ιστοσελίδας όχι μόνο θα μπορείτε να δείτε τα βιβλία μας και τους συγγραφείς αλλά με μια απλή κίνηση να τα παραγγείλετε και να σας τα φέρουμε σπίτι ή στο γραφείο σας με κούριερ χωρίς χρέωση των μεταφορικών.

Η ιστοσελίδα είναι: https://evmarosbooks.gr

Τα βιβλία μας μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε και στο μέιλ μας [email protected] ή τηλεφωνικά στα 210 97 08 811 / 6984 91 16 22



 


Σχολιάστε εδώ