Αποκαλυπτικός Ταγαράς για το ιδιοκτησιακό των εκτός σχεδίου ακινήτων

Παρέμβαση της Πολιτείας στο ιδιοκτησιακό των εκτός σχεδίου ακινήτων, διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στα οποία καταχωρείται η ακίνητη ιδιοκτησία και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που αφορούν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς στο πρόσφατο διαδικτυακό σεμινάριο της ΠΟΜΙΔΑ και της Ένωσης Ιδιοκτητών Αχαΐας.

Τέλος το «χαρτοβασίλειο»

Από το καλοκαίρι του 2021, τέλος στην ταλαιπωρία, το «χαρτοβασίλειο» και τις καθυστερήσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές, καθώς οι φορολογούμενοι θα μπορούν με έναν ηλεκτρονικό φάκελο, μερικά κλικ στον υπολογιστή από τον συμβολαιογράφο, χωρίς επίσκεψη στην εφορία και σε χρόνο εξπρές να κλείνουν τις υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου.

Κτηματολόγιο στη «Βίβλο»

Πάνω από 400 έργα και πρωτοβουλίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως και το σύνολο της ψηφιακής στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στο Δημόσιο έως το 2025, περιλαμβάνει η «Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού», που δόθηκε για δημόσια διαβούλευση έως τις 17 Δεκεμβρίου από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σημειωτέον ότι το Κτηματολόγιο αναφέρεται πάνω από 40 φορές.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ