Τι πταίει;

Τι πταίει;

Με βάση την «Έκθεση Πισσαρίδη», η χώρα μας διαθέτει 25,8 δικαστές ανά 100.000 κατοίκους, την ώρα που η Γαλλία έχει αναλογία 10,4 δικαστές ανά 100.000 κατοίκους, η Ιταλία 10,6 και η Ισπανία 11,5! Έχουμε, δηλαδή, διπλάσιους και παραπάνω δικαστές.

Ποιος ο λόγος; Ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης και όλοι οι προκάτοχοί του πώς εξηγούν αυτή την υπερπληθώρα δικαστών; Η ηγεσία του Αρείου Πάγου έχει απάντηση; Όταν μάλιστα για να τελεσιδικήσει σε πρώτο βαθμό μια αστική υπόθεση, ο χρόνος που απαιτείται είναι ο δεύτερος υψηλότερος στην Ευρώπη.


••• Το αλαλούμ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση… Σύμφωνα με τον (επίσημο) σχεδιασμό που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας, όταν και όποτε φτάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θα εμβολιάζονται 2.000.000 άνθρωποι τον μήνα. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ο μηχανισμός που θα στηθεί θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιάζει 1.000.000 ανθρώπους τον μήνα.

••• Συμβαίνουν στις Βρυξέλλες… Υπάρχουν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις (της Ουγγαρίας και της Πολωνίας) που θέλουν να πείσουν ότι οι Βρυξέλλες είναι μια νέα Μόσχα, αλλά η οπτική αυτή δείχνει να αποδυναμώνεται στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με τον Επίτροπό μας Μαργαρίτη Σχοινά.


Με τους υπουργούς Εξωτερικών δέκα και πλέον κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνομίλησε το τελευταίο δεκαήμερο ο Ν. Δένδιας, με σκοπό να καταγράψει το κλίμα που επικρατεί εν όψει της Συνόδου Κορυφής, όπου το θέμα που θα κυριαρχήσει είναι η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ποιο ήταν το βασικό συ­μπέρασμα; Ότι αν δεν συμφωνήσει η Γερμανία κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν πρόκειται να επιβληθούν. Και η Γερμανία δεν πρόκειται να συμφωνήσει.


Ένα από τα σημαντικά στελέχη του δημοσιογραφικού κλάδου, ο Κώστας Μπετινάκης, πήρε τον δρόμο που δεν έχει γυρισμό… Είχε χρηματίσει γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ. Οι τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του δημοσιογραφικού κλάδου, από το 2009, αποτελούν δικό του έργο ζωής. Στην οικογένειά του, θερμά συλλυπητήρια.


Μέτωπο…

Η πανδημία… ενώνει τα κόμματα… Για πρώτη φορά στα χρονικά (μετά τις εκλογές του 2019), όλες οι πολιτικές δυνάμεις (πλην της Ελληνικής Λύσης) συγκροτούν ένα άτυπο μέτωπο κατά της κυβέρνησης.

Ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο με καβγάδες, τριβές, γκρίνιες και κομματικούς εγωισμούς, ενώθηκαν και… πυροβολούν καθημερινά και αδιακρίτως την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της για την έκταση που έχει πάρει η πανδημία στη χώρα. Μένει θα φανεί αν θα είναι συχνό το φαινόμενο της σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ