Ποιοι θέλουν να βάλουν στο χέρι το Κίνημα Αλλαγής

Ποιοι θέλουν να βάλουν στο χέρι το Κίνημα Αλλαγής

-Με στόχο τη Φώφη, γιατί δεν τους κάνει το χατίρι…

Φρένο στην εσωστρέφεια, απότοκο της φημολογίας περί εκλογής νέου αρχηγού, επιχειρούν να βάλουν στο Κίνημα Αλλαγής. Φημολογία που καλλιεργείται από «έξωθεν κέντρα» και συντηρείται από «έσωθεν στελέχη», με προφανείς τις επιδιώξεις. Δεδομένου ότι η σχετική συζήτηση είναι «εκτός τόπου και χρόνου», κρίνεται από περίεργη έως… ύποπτη.

Το βέβαιο είναι ότι υποσκάπτει τις προσπάθειες της ηγεσίας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών για την ενίσχυση της απήχησης του Κινήματος στην κοινωνία. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι στόχος της φημολογίας είναι η Φ. Γεννηματά.

Τις πρώτες ημέρες αφότου άνοιξε η συζήτηση από τη Χαρ. Τρικούπη προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία (αξία) όσων γράφονταν ή λέγονταν από ορισμένους. Η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει και το Κίνημα, ως προοδευτική πολιτική δύναμη, πρέπει να παίξει τον ρόλο που αρμόζει στα γεγονότα, ήταν το μήνυμα που εκπεμπόταν από τα ηγετικά κλιμάκια.

Καθώς όμως η φημολογία εξακολουθούσε να σέρνεται, έστω και σε χαμηλούς τόνους, υποχρέωσε την ηγεσία να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διά στόματος του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Β. Κεγκέρογλου διεμήνυσε ότι εκλογή αρχηγού δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις αρχές του 2022, καταπώς προβλέπει το καταστατικό.

Κατά συνέπεια, η όποια συζήτηση αυτήν τη στιγμή δεν έχει ούτε περιεχόμενο ούτε ουσία.

Το ερώτημα που τίθεται από αρκετά στελέχη είναι αν πρέπει ή όχι να επισπευσθούν οι διαδικασίες, μπροστά στο ενδεχόμενο ο Κυρ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές πριν από το τέλος του 2021, πριν δηλαδή εκκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής. Οι απόψεις διχάζονται.

Ορισμένα στελέχη υποστηρίζουν ότι μια εσωκομματική διαδικασία, όπως αυτή της ανάδειξης αρχηγού, παραμονές εκλογών μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες για το Κίνημα. Δεδομένου ότι, κατά κανόνα, αυτού τους είδους γεγονότα προκαλούν τριβές και επιφέρουν τον εσωτερικό διχασμό, ενώ το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο προς τις εκλογές.

Άλλα στελέχη πάλι θεωρούν ότι αν στις εσωκομματικές εκλογές επικρατήσει η Φ. Γεννηματά, θα αναβαπτισθεί, η θέση της θα ενισχυθεί και θα μπει στην προεκλογική μάχη με άλλη δυναμική. Αν πάλι νικητής της κούρσας είναι ένα άλλο στέλεχος, το Κίνημα θα πάει στις εκλογές με νέο πρόσωπο και με διαφορετική ορμή.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ