«Προσφορά» στους πιστούς η ασθένεια των Αρχιεπισκόπων Αλβανίας και Αθηνών

«Προσφορά» στους πιστούς η ασθένεια των Αρχιεπισκόπων Αλβανίας και Αθηνών

-Μήνυμα στο πλήρωμα, από το κρεβάτι του νοσοκομείου: «Τηρήστε ευλαβικά τα μέτρα. Αυτοπεριοριστείτε, πειθαρχήστε, προστατεύστε την υγεία και τη ζωή όλων των συνανθρώπων μας»

Σύμπτωση… Μέσα σε λίγες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κορονοϊό. Και έδωσαν τη μάχη ζωής από το ίδιο μετερίζι (άλλη μια σύμπτωση), τον «Ευαγγελισμό», ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικά νοσοκομεία της χώρας. Δεν πτοήθηκαν, δεν ένιωσαν άτρωτοι, δεν είπαν ότι ο πιστός δεν αρρωσταίνει, ότι έχει την προστασία της Εκκλησίας. Ότι ο θάνατος δεν τους αγγίζει γιατί είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι… Ότι δεν θα τολμήσει να τους πλησιάσει ο κορονοϊός. Κέρδισαν τη μάχη… Αλλά δεν κρύβουν την αγωνία που έζησαν.

«Φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και κάλεσε τον κόσμο, τους πολίτες: «Σας παρακαλώ, τηρήστε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμοδίων Υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας. Προστατεύστε την υγεία και τη δική σας και των αγαπημένων σας ανθρώπων και όλων των συνανθρώπων μας». Και ευχήθηκε ανάβοντας ένα κερί στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου στην Αρχιεπισκοπή: «Να νικήσουμε τον κορονοϊό με τη βοήθεια του Θεού και της Επιστήμης».

«Μη φοβού, μόνον πίστευε», ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, ο οποίος τόνισε: «Η σιωπηλή συμμετοχή στον πόνο του λαού του Θεού συμβάλλει μυστικά στην κοινωνική συνοχή. Η αυθόρμητη, ειλικρινής αγάπη πάντοτε ενισχύει στις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων. Η αγάπη είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο».

Εδώ και κάποιες εβδομάδες η Εκκλησία βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης και περισσότερο της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία ότι η ηγεσία της αρνείται να βάλει λουκέτο στους ναούς, που θα γίνουν… κέντρα μετάδοσης του κορονοϊού, με κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα και τα θύματα. Και τελικά αποφασίστηκε να τεθεί περιορισμός στον αριθμό των πιστών που θα μπαίνουν στην Εκκλησία, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα.

Να θυμίσουμε ότι από τούτη τη γωνιά του «ΠΑΡΟΝ», χωρίς να κρύβουμε ότι μετέχουμε στο πλήρωμα της Ορθοδοξίας, επισημαίναμε:
«Η μάστιγα, ο κορονοϊός, δεν κάνει διακρίσεις. Πλήττει και τον Έλληνα και τον ξένο, και τον ‘‘λευκό’’ και τον ‘‘μαύρο’’, και τον πλούσιο και τον φτωχό, και τον πιστό και τον άπιστο, και τον θρησκευόμενο και τον άθρησκο. Στον θάνατο ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Η Εκκλησία δεν είναι απαγορευμένος χώρος για τον ιό. Είτε κάνεις τον σταυρό σου είτε όχι, είτε μεταλαμβάνεις είτε όχι. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ένας Μητροπολίτης διάβηκε τη ‘‘μακαρία οδό’’». 

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ