Πήρε ανάσα ο Παναιτωλικός – Νίκησε 2-1 τη Λάρισα

Πήρε ανάσα ο Παναιτωλικός – Νίκησε 2-1 τη Λάρισα

Έσπασε το ρόδι ο Παναιτωλικός καθώς γεύτηκε τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά στη φετινή Super League, κερδίζοντας με 2-1 την ΑΕΛ στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής.

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο ματς και στο 2ο λεπτό βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μέσω του VAR για χέρι του σκόρερ Ντίας. Στο 8’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Αριγίμπι αλλά στο 16’ πήραν προβάδισμα στο σκορ (1-0) με κεφαλιά του Βέργου.

Ο Παναιτωλικός συνέχιζε να πιέζει και στο 26’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπέρτου επί του Ντίας και ο Ζαχαριάδης, έστω με καθυστέρηση, έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αριγίμπι εκτέλεσε στο 29’ αλλά ο Ναγκί απέκρουσε, ο ρέφερι έδειξε επανάληψη στην εκτέλεση αλλά ο Αριγίμπι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και η ευκαιρία χάθηκε.

Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος η ΑΕΛ σε αντεπίθεση της είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά του Πινακά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, για να γλιτώσει ο Μιχαήλ την ομάδα του στο επόμενο λεπτό αποκρούοντας στη γραμμή το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γιάκολις.

Η ΑΕΛ κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος αλλά ο Κνετ με σωτήριες επεμβάσεις για την ομάδα του στις απειλές των Φιλίπ στο 46΄ και Τρούγιτς στο 73, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 83’ ο Βέργος ανατράπηκε από τον Ζίζιτς στη περιοχή και μετά από εξέταση στο VAR ο Ζαχαριάδης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βέργος ευστόχησε κλειδώνοντας τη νίκη του Παναιτωλικού, ενώ ο Γιουνές στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε για την ΑΕΛ στο τελικό 2-1.

Πηγή ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ