Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου «στήνει» το ΕΒΕΠ για τις επιχειρήσεις του Πειραιά

Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου «στήνει» το ΕΒΕΠ για τις επιχειρήσεις του Πειραιά

Oμπρέλα για την πρόσβαση όλων των επιχειρήσεων του Πειραιά στο ηλεκτρονικό εμπόριο δημιουργεί το ΕΒΕΠ. Όπως δήλωσε στο Κανάλι 1, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος πάντα στοχεύει στην επόμενη μέρα, ήδη πριν από το δεύτερο lockdown είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Ήδη, το ΕΒΕΠ έχει έρθει σε επαφή με την πλατφόρμα Digital Open Mall προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή όλες οι επιχειρήσεις της πόλης μας, των οποίων ο ΚΑΔ τους επιτρέπει να κάνουν κάτι τέτοιο.

Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θοδώρη Καπράλο, εκ μέρους του ΕΒΕΠ τον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Μανεσιώτη και τους διαχειριστές της εν λόγω πλατφόρμας ώστε να προωθηθεί αυτή η ιδέα, με έξοδα που θα αναλάβει το ΕΒΕΠ.

Απώτερος στόχος, να υπάρξει και σύνδεση με αντίστοιχη ευρωπαϊκή πλατφόρμα, για να βοηθηθούν περισσότεροι πειραιώτες έ­μποροι και επιχειρηματίες, καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία μόλις το 17% των επιχειρήσεων διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο κ. Κορκίδης είπε ακόμα ότι το ΕΒΕΠ παρέδωσε στον Δήμο Πειραιά τρεις πυλώνες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, προς όφελος του εμπορικού κόσμου, των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης. Επίσης, θα τροφοδοτούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου Πειραιά και φυσικά τα λεωφορεία νέας τεχνολογίας της δημοτικής συ­γκοινωνίας που αναμένεται να παραλάβει ο δήμος τους επόμενους μήνες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ