Νέος πονοκέφαλος… τα Σκόπια

Νέος πονοκέφαλος… τα Σκόπια

«Η Βουλγαρία πρέπει να υπερασπιστεί την ιστορία, τη γλώσσα και την ταυτότητά της, επειδή κανένας άλλος δεν θα το κάνει, αλλά εμείς πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, επικυρώνοντας την επιλογή της κυβέρνησης Μπορίσοφ να επιμείνει στο βέτο για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα αυτό. Είναι, φυσικά, η πικρία που δημιουργείται, καθώς βλέπεις τη Βουλγαρία να επιμένει και να χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που διαθέτει για να επιλύσει ένα σοβαρό, κατά την άποψή της, θέμα ταυτότητας και αλυτρωτισμού με μια γειτονική χώρα. Και η πικρία προέρχεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποίησε όχι μόνο αυτό αλλά και άλλα όπλα που διέθετε προκειμένου να πείσει τη γειτονική χώρα να αποδεχθεί έναν συμβιβασμό που δεν θα άφηνε ανοικτό τον αλυτρωτισμό και δεν θα νομιμοποιούσε τον «μακεδονισμό», με την υπογραφή μάλιστα της Ελλάδας.

Όμως δεν πρέπει να μας ικανοποιεί η στάση της Βουλγαρίας, η οποία απλώς θέλει να καπελώσει τον «μακεδονισμό» για τα δικά της συμφέροντα. Να θυμίσουμε ότι η Βουλγαρία δεν επιβουλευόταν, ιστορικά, μόνο μια μεγάλη περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και την ελληνική Ανατολική Μακεδονία… Εμείς απλώς επιλέξαμε τη χειρότερη λύση για την Ελλάδα…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ert.gr


Σχολιάστε εδώ