Ανάλεκτα…

Ανάλεκτα…

Αριθμοί

Το ξέπλυμα χρήματος (58%) και η υπεξαίρεση (55%) είναι τα δύο σημαντικότερα αδικήματα εγκλη­μάτων οικονομικής φύσης στην Ελλάδα.

Νέα φυλάκια

Για πρώτη φορά θα υπάρξει στρατιωτική παρουσία σε Γαύδο και Οθωνούς, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Άμυνας. Τα νησιά αυτά οχυρώνονται με φυλάκια του στρατού λόγω της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Ελληνικός Στρατός ίδρυσε φυλάκιο στη Γαύδο το καλοκαίρι, αποκτώντας για πρώτη φορά παρουσία στο νοτιότερο μέρος της Ελλάδας, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει σύντομα και τη λειτουργία φυλακίου στο νησί των Οθωνών.

Οι εκκρεμείς συντάξεις

Το ότι οι εκκρεμείς συντάξεις –ή, κατά την άποψη του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, «κρυφό χρέος»– έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό. Στο υπουργείο Οικονομικών λένε πως «έχουμε μια εκκρεμότητα με το Eurogroup και γι’ αυτό πιέζουμε ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις το ταχύτερο, με δεδομένο ότι τα χρήματα τα βάζουμε στο έλλειμμα ακόμα κι όταν δεν πληρώνονται». Το συ­γκεκριμένο τόνισε πρόσφατα και ο κ. Σκυλακάκης, καρφώνοντας έμμεσα προς την πλευρά του κ. Βρούτση.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Αναξιόπιστο θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού στην Τουρκία και ακύρωσε την εξαίρεση που είχε αποφασίσει για τέσσερις τουρκικές τουριστικές περιοχές.
Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ισχύει και πάλι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για το σύνολο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων πλέον των Αϊδινίου, Σμύρνης, Μούγλων και Αττάλειας.
Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου, αιτία για την αναστολή της εξαίρεσης, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Αύγουστο, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει και πάλι να αναφέρει μόνο τα νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία συνοδεύονται από συμπτώματα της νόσου Covid-19 και όχι τα ασυμπτωματικά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ