Θράκη: Καλοπιάσματα… στο Ερντογάν – Ας μην παραπλανά η «ηρεμία»…

Θράκη: Καλοπιάσματα… στο Ερντογάν – Ας μην παραπλανά η «ηρεμία»…

Ας ελπίσουμε ότι η αποδοχή υπομνημάτων από συλλόγους που έχουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός» από τη Διακομματική Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί για τη Θράκη δεν αποτελεί το πρώτο βήμα για άτυπη και σιωπηρή νομιμοποίησή τους.

Αυτή είναι υπόθεση που εκκρεμεί στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει, και κάθε πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αποφύγει να εμπλακεί στο θέμα αυτό, καθώς τις άτυπες πολιτικές παρεμβάσεις στη Θράκη τις έχουμε πληρώσει στο παρελθόν.

Και όσοι αυταπατώνται ότι θα καλοπιάσουν τον Ταγίπ Ερντογάν με το κλείσιμο του ματιού στους συλλόγους που αυτοαποκαλούνται «τουρκικοί» και το άνοιγμα του τζαμιού στην Αθήνα μάλλον θα πρέπει να το βγάλουν από το μυαλό τους. Αυτά είναι πολύ μικρά «δωράκια» για τον τούρκο Πρόεδρο – ίσως να ήταν σημαντικά πριν από 15 χρόνια, τώρα όμως ούτε που θα δώσει σημασία…

Γι’ αυτό ας γίνονται, τουλάχιστον στη Θράκη, προσεκτικές κινήσεις και ας μην παραπλανά η «ηρεμία» που υπάρχει λόγω και κορονοϊού αλλά και επειδή ο Σουλτάνος έχει στρέψει το βλέμμα του τώρα στη Μεσόγειο.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ