Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, βλέπουν κάλπες…

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, βλέπουν κάλπες…

-Λόγω φθοράς της κυβέρνησης

Εκλογικό αιφνιδιασμό στο… βάθος βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ κι έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται αναλόγως. Με πιο πιθανή περίοδο τις αρχές του καλοκαιριού, ανάλογα βέβαια με την πορεία της πανδημίας. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ιδιαιτέρως πιθανό ο Κυρ. Μητσοτάκης, μόλις υποχωρήσει η υγειονομική κρίση, να αναζητήσει το κατάλληλο τάιμινγκ για να προσφύγει στις κάλπες.

Με σκοπό, αν κι εφόσον κερδίσει τις εκλογές, να εξασφαλίσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής και να έχει μπροστά του καθαρό πολιτικό τοπίο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και ο βασικός λόγος που θα ωθήσει τον κ. Μητσοτάκη σε μια τέτοια πρωτοβουλία, κατά την εκτίμηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι προϊόντος του χρόνου η φθορά της κυβέρνησης θα μεγαλώνει σε βαθμό ώστε από τα μέσα του χρόνου και μετά οι εκλογές θα είναι σχεδόν… απαγορευτικές για τη Νέα Δημοκρατία.

«Όταν τελειώσει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, θα γίνει λογαριασμός», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήλθε διαδικτυακά. Ακόμη πιο ουσιαστική ήταν η προσθήκη που έκανε δευτερόλεπτα μετά: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου».

Με αυτό το σκεπτικό στην Κουμουνδούρου καταστρώνουν σιγά σιγά τα σχέδιά τους για τους επόμενους μήνες. Δεν είναι τυχαίο, ούτε συμπτωματικό ότι τις τελευταίες ημέρες ο Αλ. Τσίπρας δεν καταγγέλλει απλά την ολοκληρωτική αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά επισημαίνει παράλληλα την ανάγκη μιας αλλαγής προς το συμφέρον του τόπου. «Σε μια τόσο κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία στιγμή, η χώρα χρειαζόταν μια πιο σοβαρή κυβέρνηση», υπογράμμισε μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πρόσθεσε δε ακόμη: «Έχουμε και τη γνώση και το σχέδιο και τη θέληση να πετύχουμε».

Αλλαγή πλεύσης
Την ίδια στιγμή παρατηρείται –τις τελευταίες εβδομάδες– μια ουσιαστική αλλαγή στην αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, με αλλαγή του μείγματος. Μέχρι πρότινος, ηγεσία και στελέχη είχαν περιοριστεί στο να καταγγέλλουν τους λανθασμένους χειρισμούς και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης, να επισημαίνουν τις αστοχίες των υπουργών. Πλέον έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, με τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που συνοδεύονται από συγκεκριμένες εξαγγελίες (δεσμεύσεις).

Με πιο χαρακτηριστική την ανακοίνωση του κ. Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι όταν αναλάβει εκ νέου την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει εξαρχής το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και θα προχωρήσει στην πρόσληψη 15.000 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Με την ίδια λογική θα κινηθούν και το επόμενο διάστημα, διατυπώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε ζήτημα που θα ανακύπτει ή για όποιο θέμα η Κουμουνδούρου κρίνει σκόπιμο να προβληθούν οι θέσεις του κόμματος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ