Οι μεγάλοι κερδισμένοι του κορονοϊού

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του κορονοϊού

-Ο τζίρος του delivery φαγητού έχει ξεπεράσει το μισό δισ. ευρώ, μόνο που σε κλείνει στο σπίτι… οικογενειακώς…

Στην τραγωδία που ζει το κάθε σπίτι, με τον καθένα μας να φοβάται μην… τρακάρει με τον ιό και έχει περιπέτειες με τα νοσοκομεία, όπου δεν ξέρει αν θα τη γλιτώσει, υπάρχουν και κάποιοι στους οποίους ο κορονοϊός άνοιξε δουλειές και βγάζουν λεφτά… αβέρτα!

Νέες δουλειές άνοιξαν και στη θέση των παραδοσιακών καταστημάτων (σούπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καφενεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες κ.λπ.), πολλά από τα οποία κατέβασαν ρολά, ήρθε το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ το γ΄ τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν κατά 183% σε σύ­γκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Ο τζίρος το α΄ εξάμηνο του 2020 ήταν 56,3 εκατ. ευρώ, όταν το 2016 ήταν μόλις 16,7 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση… 300%!

Το delivery (κάθε είδους) χτύπησε φλέβα χρυσού! Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για τζίρο πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Πλέον, τέλος οι ουρές στα σούπερ μάρκετ. Δίνεις την παραγγελία σου τηλεφωνικά ή online και έρχονται την επομένη τα πράγματα στο σπίτι σου, πληρώνεις με κάρτα ή με μετρητά και έχεις ό,τι σου έλειπε χωρίς να βγεις από το σπίτι.

Ο εγκλεισμός στο σπίτι αποκτά θεμέλια σιγά σιγά…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ