Άφησαν αβοήθητη την υπάλληλο του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα που πέθανε από τον ιό

Άφησαν αβοήθητη την υπάλληλο του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα που πέθανε από τον ιό

Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την υπόθεση της τραγικής απώλειας υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας μας στην Άγκυρα από κορονοϊό. Η εκλιπούσα είχε ασθενήσει, είχε υποκείμενο νόσημα και ήταν σε καραντίνα. Ωστόσο δεν έδινε σημεία ζωής και με παρέμβαση της πρεσβείας οι τουρκικές αρχές εισήλθαν στην οικία της, όπου και βρέθηκε νεκρή.

Κρούσματα από τον κορονοϊό στη Ρωσία, Βουλγαρία, Αίγυπτο και Ρουμανία. Πολλά είναι τα ερωτήματα αν όλες οι πρεσβείες τηρούν τα μέτρα προστασίας, πολύ περισσότερο όταν γίνονται επισκευαστικές εργασίες από εγχώριους τεχνικούς εντός των κτιρίων. Υπάρχουν πρέσβεις που δεν περιορίζουν τις μετακινήσεις τους και πηγαινοέρχονται αεροπορικώς στην Αθήνα, θέτοντας σε κίνδυνο τους γύρω τους, με την έκθεσή τους στον ιό.

Η Ένωση Διπλωματών Υπαλλήλων σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει τα εξής:
«Το ανωτέρω γεγονός υπογραμμίζει με τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα της άμεσης ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης και κάλυψης των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ σε χώρες εκτός ΕΕ.

Δηλαδή, της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων της Εξωτερικής Υπηρεσίας. Αποτελεί, άλλωστε, δίκαιο και διαχρονικό αίτημα της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων για σεβασμό του Συνταγματικού δικαιώματος πρόσβασης στην Υγεία όλων των Ελλήνων πολιτών, συμπεριλαμβανομένου και του στελεχιακού δυναμικού του ΥΠΕΞ, καθώς και των οικογενειών τους».

Προσυπογράφουμε φυσικά το αίτημα των διπλωματικών υπαλλήλων, καθώς δεν είναι δυνατόν να μην έχουν υγειονομική περίθαλψη όταν υπηρετούν στο εξωτερικό και ειδικά σε χώρες εκτός ΕΕ.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ