Ποια θα είναι η Ελλάδα μετά Πισσαρίδη και σε πόσα χρόνια, κύριε καθηγητά;

Ποια θα είναι η Ελλάδα μετά Πισσαρίδη και σε πόσα χρόνια, κύριε καθηγητά;

-Η πατρίδα μας έχει ποντάρει στην έκθεσή σας το αύριό της, μια καλύτερη ζωή για τον λαό της, για όλα τα νοικοκυριά… Η Κύπρος μας ξέρει καλά τι εννοούμε…

Ώρα να αρχίσετε να βάζετε από τώρα το χέρι στην τσέπη αν θέλετε να δούμε άσπρη μέρα στη χώρα μας, με βάση την έκθεση Πισσαρίδη. Για να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και επενδύσεις 65 δισ. ευρώ στους κλάδους των εξαγωγών προϊόντων, αλλιώς θα… μείνουμε στην ίδια τάξη!

Τα μειονεκτήματά μας, σύμφωνα με την έκθεση, είναι:
• Το 97,4% των επιχειρήσεων (800.075) είναι πολύ μικρές (0 – 9 άτομα προσωπικό).
• Το 48,5% των εργαζομένων δουλεύει σε επιχειρήσεις με έως 9 άτομα προσωπικό.
• Το 28,7% των εργαζομένων είναι αυτοαπασχολούμενο.
• Το 66,6% των εργαζομένων δουλεύει σε πολύ μικρές επιχειρήσεις – ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με την ΕΕ.
• Το σύνολο των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 37,2% στην Ελλάδα και 65,5% σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τσεχία.

Το ερώτημα που γεννάται αυτονόητα σε κάθε έλληνα πολίτη, σε κάθε νοικοκυριό, κύριε καθηγητά Χριστόφορε Πισσαρίδη, είναι:

• Ποια θα είναι «η επόμενη μέρα της Ελλάδας και αυτονοήτως του ελληνικού λαού σε σχέση με τη ζωή που κάνει σήμερα και σε σύγκριση με το επίπεδο ζωής των λαών των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιο θα είναι το κόστος της μετάλλαξης»; Και αυτή την εξέλιξη, την υλοποίηση της έκθεσης Πισσαρίδη, σε πόσα χρόνια θα τη δει η ελληνική οικογένεια;

Καταλαβαίνουμε το βάρος που αναλαμβάνετε, κύριε Πισσαρίδη. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εσάς, πρωτίστως όμως για τη χώρα μας, που έχει ποντάρει στην έκθεσή σας το αύριό της…

Ευθέως το λέμε, δεν πρέπει να πάει στράφι η κρίσιμη δεκαετία για τούτη τη γη, την ποτισμένη με ιδρώτα και αίμα πολύ…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: commons.wikimedia.org


Σχολιάστε εδώ