Πλήρης δικαίωση του «ΠΑΡΟΝ»: Πόλεμος δισεκατομμυρίων για τα εμβόλια κατά του ιού

Πλήρης δικαίωση του «ΠΑΡΟΝ»: Πόλεμος δισεκατομμυρίων για τα εμβόλια κατά του ιού

Σφάζονται μεταξύ τους οι φαρμακευτικές εταιρείες

-Πάσχα και βλέπουμε αν θα έχουν… φτάσει στην Ελλάδα τα εμβόλια

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι και δικαιώθηκε πέρα για πέρα το «ΠΑΡΟΝ», που επεσήμαινε στα «Θαρραλέα» ότι στην πλάτη των θυμάτων και των κρουσμάτων, που πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα, έχουν ποντάρει δισεκατομμύρια ευρώ όχι μόνο οι μεγιστάνες του φαρμάκου αλλά και οι μεγάλοι τζογαδόροι των χρηματιστηρίων του πλανήτη.

Ο τίτλος των «Θαρραλέων» μας φώναζε από μακριά: «Στον τζόγο των εμβολίων η ανθρώπινη ζωή», με υπότιτλο: «5,7 δισ. δολάρια πόνταρε η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ σε 4 φαρμακευτικές εταιρείες». Και καλούσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαπραγματευθεί η ίδια μια ενιαία τιμή και για τα 27 κράτη-μέλη της, ώστε –τουλάχιστον– να περιοριστεί η ληστεία των πολιτών της Ευρώπης.

Πέρα για πέρα δικαιώθηκε το «ΠΑΡΟΝ»…

Έχουν αρχίσει ήδη οι… μαχαιριές μεταξύ των φαρμακευτικών κολοσσών του πλανήτη, έχει ξεκινήσει ο πόλεμος μεταξύ τους, παίζοντας κορόνα – γράμματα τη ζωή των ασθενών, που έχει χτυπήσει την πόρτα τους η απειλή του θανάτου.



Στο τέλος θα την πληρώσουν οι άρρωστοι, στον βωμό του πλούτου, και θα τη… γλιτώσει ο κορονοϊός!


Πριν καλά καλά βγει στην αγορά το «εμβόλιο», όλες οι εφημερίδες με πρωτοσέλιδους τίτλους «μιλούσαν» τις προηγούμενες ημέρες για παγκόσμιο πόλεμο συμφερόντων μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών και για λάθη που έγιναν στη… δοκιμή, επισημαίνοντας ότι κάτι τρέχει με τα εμβόλια και ότι είναι στον αέρα.

Στο σημείο που έχουμε φτάσει με τον σατανικό ιό –που δεν ξέρει κανείς αν ήρθε τυχαία, αν βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε μέσα ή «κάποιοι» του την άνοιξαν–, όλα τα κράτη έχουν μία και μόνο αποστολή: τον πόλεμο μέχρις εσχάτων κατά του κορονοϊού. Πριν τα «συστήματα» εξελίξουν τον κορονοϊό σε ιό του χρήματος… Με τη μία πλευρά να είναι τα εμβόλια…

Ο τζίρος των οποίων, όπως φαίνεται, θα γίνει η ευκαιρία για τη μεγάλη αρπαχτή… Με θύμα την τσέπη των πολιτών όλου του κόσμου… Διάλεξε, φίλε πολίτη: Κορονοϊός ή εμβόλιο; Δική σου η επιλογή… Ναι στο εμβόλιο. Με τον όρο ότι η ζωή θα συνεχίζεται…

Πάσχα και βλέπουμε το εμβόλιο…
Φρούδες αποδεικνύονται τελικά οι προσδοκίες που είχαν αρχικώς καλλιεργηθεί, σύμφωνα με τις οποίες στις αρχές του 2021 οι πολίτες θα είχαν πρόσβαση στο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία αλλά και ενδείξεις, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το τέλος Απριλίου, Πάσχα και βλέπουμε, δηλαδή.



Το ξαναλέμε: Η ηγεσία της Ευρώπης να διαπραγματευθεί μια «λογική» τιμή του εμβολίου αλλά και την ισχύ του απέναντι στον εχθρό της οικουμένης


Ήτοι, έχουμε μπροστά μας ακόμη τέσσερις – πέντε δύσκολους μήνες, όπου ο πλανήτης, μαζί και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού. Στο μεταξύ ο αριθμός των κρουσμάτων, έστω και με πιο αργούς ρυθμούς, θα ανεβαίνει, όπως επίσης αυτός των θανάτων και των διασωληνωμένων. Την ίδια στιγμή, σε πα­γκόσμιο επίπεδο έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το κατά πόσο όλοι οι πολίτες του κόσμου θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και θα μπορέσουν να απαλλαχθούν από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Υπολογίζεται ότι μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι σε Αφρική, Ασία, Νότια Αμερική δεν θα καταφέρουν να εμβολιασθούν διότι τα κράτη δεν θα καλύψουν το κόστος και οι ίδιοι δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσουν από την τσέπη τους.

Με ραντεβού ο εμβολιασμός
Τρόπους για την απλοποίηση των διαδικασιών, που θα επιτρέψει τον ταχύτερο δυνατό τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας, αναζητεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, το κύριο βάρος θα δοθεί στο διαδίκτυο, αλλά θα υπάρχουν παράλληλα και παραδοσιακοί τρόποι. Κατά πρώτον θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για να κάνουν το εμβόλιο. Παράλληλα, όμως, θα τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή για τα άτομα μεγάλης ηλικίας καθώς και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λειτουργία ενός ακόμη ψηφιακού καναλιού, μέσω του οποίου θα απλουστευτεί περαιτέρω η όλη διαδικασία. Συγκεκριμένα, για όσους έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα (ημέρα και ώρα).

Ο κάθε πολίτης θα ενημερώνεται μέσω sms ή email, ανάλογα με τα στοιχεία που έχει δώσει στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στην επικράτεια θα λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν 2.117.440 πολίτες σε διάστημα ενός μηνός.

Τα κέντρα αυτά θα λειτουργούν με διπλή βάρδια (πρωί – απόγευμα) και έξι ημέρες την εβδομάδα.

Στην περίπτωση που αυξηθεί πέραν του αρχικού σχεδιασμού ο αριθμός των εμβολίων που θα παραλάβει η χώρα μας, το σχέδιο προβλέπει τη λειτουργία και άλλων κέντρων εμβολιασμού, ούτως ώστε σε βάθος 4-5 μηνών να έχει εμβολιασθεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Στο υπουργείο Υγείας εκτιμούν ότι αν τα εμβόλια φτάσουν εγκαίρως δεν θα απαιτηθεί τόσος χρόνος, καθώς ένας σημαντικός αριθμός πολιτών (30% – 40%) δηλώνει (στις δημοσκοπήσεις) ότι δεν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο:  Michal Jarmoluk από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ