Σε μεγάλα έργα ο Όμιλος Μυτιληναίος!

Σε μεγάλα έργα ο Όμιλος Μυτιληναίος!

Με τα μάτια στο αύριο προχωρεί ο Όμιλος Μυτιληναίος, έχοντας ισχυρές βάσεις στο χθες. Το άνοιγμα που κάνει αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο. Πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε το πρώτο δημόσιο οδικό έργο, την εργολαβία-«σκούπα» του άξονα Άκτιο – Αμβρακία, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Ο επόμενος στόχος είναι σημαντικά έργα, οδικά, κτιριακά, ακόμη και λιμενικά, όπως η επέκταση της Προβλήτας ΣΤ του ΟΛΘ.

Στόχος του Ομίλου Μυτιληναίος είναι η διεκδίκηση όλων των νέων έργων μέσω συμβάσεων ΣΔΙΤ, καθώς ήδη δημοπρατούνται έργα αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ, από κτίρια πανεπιστημίων και οδικοί άξονες, όπως τμήμα του ΒΟΑΚ, έως το φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική. Επίσης, ενδιαφέρον υπάρχει και για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθούν σε όλη τη χώρα. Στο στόχαστρο της εταιρείας είναι έργα διαχείρισης τόσο στερεών όσο και υγρών αποβλήτων.

Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Μυτιληναίος αποτελεί έναν από τους 10 κορυφαίους ομίλους παγκοσμίως στην κατασκευή ενεργειακών έργων πάσης φύσεως, από μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι φωτοβολταϊκά πάρκα. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην προετοιμασία, στην ανάπτυξη και στην πώληση έτοιμων ενεργειακών έργων, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αφορά την πώληση ενός πάρκου φωτοβολταϊκών στον Όμιλο της Motor Oil, έναντι 45,7 εκατ. ευρώ, εντός του 2020.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ