Έρχεται πλημμύρα νέων «κόκκινων» δανείων…

Έρχεται πλημμύρα νέων «κόκκινων» δανείων…

Η… παραγωγή δεν σταματάει… Το νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών της Ευρωζώνης υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης της πανδημίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αντρέα Ενρία, επικεφαλής της Εποπτικής Αρχής Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πρότεινε, μάλιστα, να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή «κακή τράπεζα» ή ένα δίκτυο εθνικών «κακών τραπεζών», οι οποίες θα συντονίζονται από μια κεντρική αρχή στους κόλπους της ΕΚΤ.

Η τελευταία κρούση ήρθε από την επικεφαλής της Επιτροπής της Βασιλείας. Η Καρολίν Ρότζερς, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ρυθμιστικής Αρχής Τραπεζών, προειδοποίησε ότι, όταν εκπνεύσουν τα προγράμματα στήριξης, για κάποιες επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα υπάρξουν ζημίες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Χτυπούν παντού οι καμπάνες…
Ήδη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε πακέτο, ύψους 14 δισ. ευρώ, για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προβλήματα έχει και η ιταλική οικονομία και ήδη η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε σχεδιάζει να διαθέσει 38 δισ. ευρώ για τη στήριξή της. Επίσης, θα δεσμεύσει 400 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: tanea


Σχολιάστε εδώ