Lockdown: Θα βάλει οριστικά λουκέτο στις επιχειρήσεις;

Lockdown: Θα βάλει οριστικά λουκέτο στις επιχειρήσεις;

– Διαγραφή και όχι αναστολή των οφειλών

«Κραυγή αγωνίας» από τους χιλιάδες μικρομεσαίους της χώρας, που το δεύτερο lockdown απειλεί να βάλει οριστικά λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Τα μέτρα στήριξης που τμηματικά ανακοινώνει (εφαρμόζει) η κυβέρνηση είναι αποσπασματικά και δεν αντιμετωπίζουν επί της ουσίας το πρόβλημα επιβίωσης του κλάδου, απλά το μεταθέτουν στο μέλλον, μετά το πέρας της πανδημίας.

Χαρακτηρίζουν δε επιτακτική ανάγκη τη διαγραφή και όχι την αναστολή των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν από άλλη θέση τα τεράστια προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Σε επιστολή που απηύθυνε προ ημερών προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) εκπέ­μπει «σήμα κινδύνου». Σε αυτή, μεταξύ άλλων, επισημαίνει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ζητά την εφαρμογή μέτρων που θα καλύπτουν κυρίως τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες και δεν μπορούν να εκμεταλλευθούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

«Θα πρέπει να προβλεφθούν ειδικά κονδύλια, τα οποία να υλοποιούνται με πολύ απλές διαδικασίες και κυρίως να αφορούν επιδοτήσεις, όχι δάνεια, έστω και με ευνοϊκούς όρους», σημειώνει. Υπογραμμίζει επίσης στην επιστολή του το ΒΕΘ: «Η μετάθεση των υποχρεώσεων στο μέλλον καθιστά τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα ανασφαλείς και αδύναμες να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής. Η κυβέρνηση πρέπει να επεξεργαστεί σχέδιο για διαγραφή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και όχι απλή αναστολή τους για την επόμενη χρονιά».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ