Λ. Στολτίδης στο “Π”: Ο ιός του καπιταλισμού έχει και αυτός τη θεραπεία του

Λ. Στολτίδης στο “Π”: Ο ιός του καπιταλισμού έχει και αυτός τη θεραπεία του


Του
ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΟΛΤΙΔΗ
Βουλευτή του ΚΚΕ


Το αντιδραστικό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης δεν μπαίνει σε καραντίνα και δεν επιδέχεται καθυστερήσεις. Συνεχίζει με μεγάλη προσήλωση να φέρνει για ρύθμιση τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Η πανδημία για το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό αποτελεί ευκαιρία για να ξεμπερδέψουν –έτσι τουλάχιστον νομίζουν– με τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, που υποχρεώθηκαν να παραχωρήσουν κάτω από σκληρούς αγώνες.

Ακόμη και τα υπό συζήτηση νομοσχέδια στη Βουλή αλλά και αυτά που σχεδιάζονται για τις επόμενες μέρες συνδέονται και αυτά με έναν τρόπο με όσα εκτυλίχτηκαν την επέτειο της 17ης Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μια μέρα που το ΚΚΕ και το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα απέδειξαν τον βαθύ τους σεβασμό στους επιστήμονες και την υγεία του λαού μας, κάτι που η κυβέρνηση με τον κατασταλτικό της μηχανισμό έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια, προσβάλλοντάς τους με τον χειρότερο τρόπο.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία πρόδωσαν τη μάχη του λαού μας στην πρώτη φάση, στη συνέχεια ήρθε η κυβερνητική διαχείριση να διασπείρει τον κορονοϊό με τον άναρχο τουρισμό για τα κέρδη ξενοδόχων και επιχειρηματικών ομίλων στις μεταφορές, αποκρύπτοντας κι από πάνω τα επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία το 90% των κρουσμάτων είναι από κλειστούς χώρους. Άφησε τον κορονοϊό να θερίζει σε αεροπλάνα, σχολεία, γηροκομεία, εργασιακά «κάτεργα», λεωφορεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σούπερ μάρκετ. Δεν έδωσε καν στους ήρωες υγειονομικούς τουλάχιστον τα όπλα που ζητούν, για να σώσουν όποιον μπορούν από τα «σκόπιμα» λάθη της.

Και τι έκανε η κυβέρνηση στις διαδηλώσεις; Όταν είδε ότι δεν της έμεινε κανένα υγειονομικό επιχείρημα, επέλεξε να ολοκληρώσει το έγκλημα. Επέλεξε να επιτεθεί ύπουλα στους διαδηλωτές. Επέλεξε να χτυπήσει αυτούς που εδώ και έναν χρόνο έχουν ορθώσει, με θυσίες και προσωπικό κόστος, τείχος ανάσχεσης του κύματος μετάδοσης της πανδημίας στα εργασιακά κάτεργα.

Πόσες και πόσες εργοδοσίες αναγκάστηκαν να μην κρύβουν κρούσματα! Πόσες αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα υγειονομικά! Πόσες δεν μπόρεσαν να εκβιάσουν ευπαθείς εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά! Και αυτά όλα γνωστά σε όλους. Και στα υπουργεία και στις επιθεωρήσεις, στον ΕΟΔΥ, αλλά και με δελτία Τύπου και στα ΜΜΕ. Τα στοιχεία τα έχουν όλοι, με ονοματεπώνυμα. Σιωπή από παντού. Είναι ή δεν είναι εγκλήματα αυτά;

Σε αυτούς επιτέθηκαν πισώπλατα. Με πάνοπλους απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές, με αστυνομικούς που –με ευθύνη της κυβέρνησης– μετράνε εκατο­ντάδες κρούσματα και τους έριξαν πάνω στους διαδηλωτές, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και υπερμετάδοσης.

Καθαρό το συμπέρασμα. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεύτερο συμπέρασμα: Ο λαός μας έχει τη δύναμη να τελειώνει με τα βάσανά του.

Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεν μπορούν να φιμώσουν το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η καταστολή τους μετατράπηκε σε μήνυμα παγκόσμιου θαυμασμού την 1η Μάη, όπως και τώρα.

Και η κοινοβουλευτική διαδικασία δείχνει καθαρά ότι η κυβέρνηση θέλει σιωπή και κεφάλια σκυφτά, διότι επιλέγει την πιο δύσκολη για τον λαό μας ώρα, με τον πιο ύπουλο τρόπο, να φέρει νέα εκτρώματα που του τσακίζουν δικαιώματα, για να γεμίσουν τις τσέπες μιας χούφτας «παράσιτων» στην κοινωνία και την οικονομία, τους επιχειρηματικούς ομίλους.Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης δεν αναβάλλεται. Αντίθετα, σε αυτές τις συνθήκες επέλεξε να περάσει νόμο για τη δεκάωρη εργασία, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και έναν ακόμη αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που φορτώνει πρόσθετα βάρη στον λαό.

Είναι ειρωνικό λοιπόν να ζητάει από τους εργαζόμενους να αναστείλουν τους αγώνες τους, τη στιγμή που δεν αναστέλλεται η πολιτική που γεννά και τους αγώνες των εργαζομένων. Δεν μπορεί να υπάρχει σιωπή μπροστά σε αυτά τα δεινά που σχεδιάζονται για τον λαό.

Ο ιός του καπιταλισμού έχει και αυτός τη θεραπεία του. Και το εμβόλιο αργά ή γρήγορα θα είναι στα χέρια του λαού μας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ