Σύστημα κλεπτοκρατίας έχει στήσει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας!

Σύστημα κλεπτοκρατίας έχει στήσει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας!

Ο Τζορτζ Σόρος καταγγέλλει ενυπογράφως

-Από κοντά και ο ισχυρός άνδρας της Πολωνίας Γιάροσλαβ Κατσίνσκι

Σύστημα κλεπτοκρατίας για να κλέβει τη χώρα, πλουτίζοντας την οικογένεια και τους φίλους του, έχει στήσει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Αυτό καταγγέλλει σε άρθρο του ο Τζορτζ Σόρος, πρόεδρος του Soros Fund Management και του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας.

Στο άρθρο του με τίτλο «Η Ευρώπη πρέπει να αντισταθεί στην Ουγγαρία και στην Πολωνία» ο γνωστός μας Τζορτζ Σόρος, ωμά και χωρίς περιστροφές, χαρακτηρίζει αρχικλέφτη τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν (*). Γράφει συγκεκριμένα:

«Ο Όρμπαν έχει διαμορφώσει ένα ευρύ σύστημα κλεπτοκρατίας για να κλέβει τη χώρα, πλουτίζοντας την οικογένεια και τους φίλους του. Τώρα χρησιμοποιεί το νέο κύμα Covid-19 για να τροποποιήσει το Σύνταγμα της χώρας και τον εκλογικό νόμο (για άλλη μία φορά) και να παραμείνει πρωθυπουργός διά βίου. Μια τραγωδία για τον ουγγρικό λαό.

Θα δώσω μερικά παραδείγματα κλοπής του Όρμπαν. Έχει μεταφέρει τεράστια κρατικά ποσά σε αρκετά ιδιωτικά ινστιτούτα που ελέγχει εμμέσως. Με ένα έξυπνο συνταγματικό τρικ, αφαιρεί μονίμως αυτούς τους θεσμούς από τον κρατικό έλεγχο. Χρειάζονται τα 2/3 των βουλευτών για να επιστραφούν όλα αυτά στον ουγγρικό λαό. Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 2,8 δισ. δολάρια.

Σε μια σειρά από αδιαφανείς συναλλαγές, εταιρείες που έχουν δεσμούς με τον Όρμπαν αγόρασαν έναντι 1 δισ. δολαρίων, για λογαριασμό της χώρας, περισσότερους από 16.000 αναπνευστήρες – πολύ περισσότερους, δηλαδή, από τις κλίνες Εντατικής ή το ιατρικό προσωπικό που μπορεί να τους λειτουργήσει. Όσο για την τιμή του κάθε αναπνευστήρα, ήταν 50 φορές μεγαλύτερη απ’ όσα πλήρωσε η Γερμανία».

* Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και ο… γείτονάς του, ο ισχυρός άνδρας της Πολωνίας Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, πιέζουν να μην τεθεί ουσιαστικό όριο στην προσωπική και πολιτική διαφθορά με τον όρο «περί σεβασμού του κράτους δικαίου» που υιοθέτησε η ΕΕ έπειτα από αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ