Ποιους ενοχλεί η Φώφη Γεννηματά

Ποιους ενοχλεί η Φώφη Γεννηματά

– Οργή στη Χαριλάου Τρικούπη για τις στημένες δημοσκοπήσεις

Τριβές, αναταράξεις αλλά και ποικίλες συζητήσεις εξακολουθεί να προκαλεί η στάση της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», όπως τη χαρακτηρίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, που επέλεξε να τηρήσει το Κίνημα Αλλαγής κατά τον φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα μιας έρευνας άνοιγαν ξαφνικά… θέμα διαδοχής, πυροδοτώντας σενάρια και εικασίες, με το επιτελείο της Φ. Γεννηματά να μιλά για «παιχνίδι κύκλων» που επιδιώκουν την αποδόμηση του Κινήματος Αλλαγής.
Ακολουθώντας μια καθαρά αυτόνομη πορεία, η ηγεσία αποδοκίμασε μεν τις επιλογές της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «πολιτικά απαράδεκτη και προκλητική» την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Παράλληλα, όμως, αρνήθηκε να συνταχθεί με το μέτωπο που συγκρότησαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για κοινή δράση, μη υπογράφοντας το σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας, με το επιχείρημα ότι επιλέγοντας την α­ντιπαράθεση «πέφτουν στην παγίδα» της κυβέρνησης, που με την πόλωση επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας για τις ευθύνες της όσον αφορά την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας.

Γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κυρίως, στελέχη των οποίων άφηναν αιχμές κατά της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία της Φ. Γεννηματά με τον Δ. Κουτσούμπα έγινε σε θερμό κλίμα και σε υψηλούς τόνους.

Η εκτίμηση που υπάρχει στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι ο καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων είχε περισσότερο πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες και λιγότερο είχε να κάνει με την ουσία της επετείου και της πρακτικής που υιοθέτησε η κυβέρνηση. Μοναδική… παραφωνία ο Χ. Καστανίδης, ο οποίος δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έπρεπε να υπογράψει το κείμενο κατά της κυβέρνησης, ενώ έθεσε και θέμα συνταγματικότητας της απόφασης για τις συγκεντρώσεις (πορείες).

Καβγάς για τις δημοσκοπήσεις
Θέμα εκ του μη όντος προκλήθηκε στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής, στον απόηχο μιας δημοσκόπησης (Opinion Poll) που… άνοιξε θέμα διαδοχής, προκαλώντας την οργή της Χαριλάου Τρικούπη. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ε­ντελώς ανεπίκαιρο ζήτημα, η εκτίμηση των περισσοτέρων στελεχών ήταν ότι σκοπός της έρευνας ήταν να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα. «Κάποιοι με μεθοδεύσεις έχουν στόχο να πληγεί η παράταξη και να ανακοπεί η δημιουργική πορεία της», ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη, στρέφοντας ευθέως τα βέλη της τόσο κατά της εταιρείας που διενήργησε την έρευνα όσο και όλων όσοι κρύβονται πίσω της.

Καθώς, σύμφωνα με τα ευρήματα, η Φ. Γεννηματά κατατάσσεται τρίτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι επιχειρούν να διαμορφώσουν τις συνθήκες για την αλλαγή ηγεσίας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις, οι επικεφαλής της εταιρείας (Opinion Poll) υπεραμύνθηκαν της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας της έρευνας, προσθέτοντας ότι «με ευθύνη και επάρκεια μετράμε και διερευνούμε τις απόψεις των πολιτών και τις πολιτικές τάσεις».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ