Οι ύμνοι Χρυσοχοΐδη, προάγγελος συγκυβέρνησης;

Οι ύμνοι Χρυσοχοΐδη, προάγγελος συγκυβέρνησης;

-Στόχος, η πολύφερνη νύφη, η κατάληψη του Κέντρου
-Αντίθετο το Καραμανλικό στρατόπεδο
-Και συμβουλές προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει το δημοσκοπικό χάσμα

Το έχει η μοίρα πολλών… Ήταν στη νιότη τους ερωτευμένοι με την Κεντροαριστερά, τελικά μετακόμισαν στη Δεξιά, αλλά ονειρεύονται το Κέντρο.

Αυτό βγαίνει και από την εξομολόγηση στην «Καθημερινή» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη μετακόμισή του στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη – κληρονομιά από τον πατέρα του. Και ανέλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ με τη νίκη της στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Από το 1982 μέχρι το 2012, επί 30 χρόνια, ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε ως γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, πέρασε από πολλά υπουργεία και ο τελευταίος σταθμός ήταν το 2012 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τώρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το βάθρο της δεξιάς κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει όραμα και στόχο το Κέντρο, το οποίο πολλοί αγάπησαν μέχρι να γίνουν κυβέρνηση, αλλά μετά άραξαν στα δεξιά έδρανα της Βουλής.

Μέχρι να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ακουστεί ότι το Κέντρο είναι το… λιμάνι του, αλλά αμέσως μετά άρχισε να κάνει μεταγραφές. Με πρώτη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον οποίο πρόσφερε το παλιό του πόστο, την αγαπημένη του «καρέκλα» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Και έδωσε δείγματα στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου απαγορεύθηκε η απόδοση τιμών από εκείνους που ήταν εκεί το 1973, όταν όλα τα ’σκιαζε η φοβέρα.

Η δεύτερη μεταγραφή δεν άργησε να έρθει. Είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, «παιδί του ΠΑΣΟΚ» και αυτή, που πέρασε από πολλά υπουργεία και έγινε Επίτροπος της ΕΕ. Και τι ζητάει τώρα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Την «καρέκλα» του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ. Και ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα βάλει τα δυνατά του… Άλλο ένα σκαλοπάτι για την κατάληψη του πολυπόθητου Κέντρου.

Ένας στόχος που έχει κάνει άνω – κάτω όλη την παλιά φρουρά της Νέας Δημοκρατίας, της Δεξιάς, που έχει χύσει πολύ ιδρώτα για να είναι συνεχώς ένα βήμα από την κυβέρνηση, από την εξουσία. Και ήδη έχει στείλει στο Μαξίμου το μήνυμα ότι η… μετάλλαξη που επιχειρεί ο σημερινός πρωθυπουργός δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Το Καραμανλικό στρατόπεδο έχει προειδοποιήσει για τα αναμενόμενα…

Σε πρώτο ρόλο ο Χρυσοχοΐδης
Στην… κατάληψη του Κέντρου όλα δείχνουν ότι είναι απόλυτα σύμφωνος ο εκ μεταγραφής υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάτι που μπορεί να υποκρύπτει κάποια συμφωνία για συγκυβέρνηση στην επόμενη φάση. Γι’ αυτό ίσως το διαφημίζει και στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Οι ύμνοι ξεπερνούν κάθε όριο:

– Η κυριαρχία στο πολιτικό Κέντρο είναι εγγύηση για μεταρρυθμίσεις. Και ο σημερινός πρωθυπουργός είναι μεταρρυθμιστής, είναι επιτυχημένος και αυτονόητα θέλει να συνεχίσει αυτή την πορεία.

Διεκδικεί, μάλιστα, και την πατέντα ο Χρυσοχοΐδης: «Επιτυχημένος μεταρρυθμιστής πολιτικός που δεν κυριάρχησε στο Κέντρο δεν υπάρχει ούτε στην ελληνική ούτε στην ευρωπαϊκή Ιστορία».

Ανοιχτές οι εκλογές…
Στην ερώτηση αν οι πρόωρες εκλογές είναι στο πλάνο του πρωθυπουργού η απάντηση του υπουργού ήταν: «Έχουμε εκλεγεί για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα και να διαχειριστούμε τις κρίσεις. Θα κριθούμε από το έργο μας. Η κατάλληλη στιγμή για εκλογές είναι όταν μπορείς να πεις αλήθειες στους πολίτες χωρίς τερτίπια».

Το Κέντρο είναι η πολύφερνη νύφη…
Κάνει μεγάλο λάθος ο εκ μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ στη Δεξιά Μιχάλης Χρυσοχοΐδης –και δεν είναι ο μόνος– να θεωρεί δεδομένο το Κέντρο για τον κάθε γυρολόγο πολιτικό που κάνει τους εκλογικούς λογαριασμούς του πιστεύοντας ότι όποιος του κουνήσει το μαντίλι από δεξιά θα τρέξει να συστρατευθεί μαζί του. Κανείς από τον χώρο της ΝΔ και της ΕΡΕ παλιότερα δεν κέρδισε το Κέντρο αν δεν είχε ρίζες σε αυτό το «μαγαζί». Και μάλιστα επί Γεωργίου Παπανδρέου και Ανδρέα δεν παζάρευε την ψήφο του, π.χ. για κάποιον διορισμό ή για την προεδρία κάποιου Δημόσιου Οργανισμού. Συν το ότι έπαιρνε και ψήφους από την Κεντροαριστερά.

Και φυσικά εκεί στη ΝΔ δεν πρέπει να ξεχνούν την αποστασία το 1965 του Κώστα Μητσοτάκη, πατέρα του Κυριάκου, που έριξε την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και έκανε κυβέρνηση με την τότε ΕΡΕ. Και άνοιξε τον δρόμο στη δικτατορία του Παπαδόπουλου, που έφερε όλα τα δεινά με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Και υποδείξεις στον ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν… παρέλειψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να δώσει και συμβουλές στον ΣΥΡΙΖΑ για το πώς πρέπει να πολιτευθεί από δω και πέρα. Του είπε, λοιπόν: «Θα ήταν χρήσιμο ο ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη αντιπολίτευση. Οι πρακτικές τους όμως δείχνουν ότι δεν ξεκινούν τη σκέψη τους από τις ανάγκες των καιρών και των πολιτών, αλλά από τις δικές τους παγιωμένες απόψεις και ακλόνητες πεποιθήσεις. Για αυτό και το δημοσκοπικό χάσμα συνεχίζεται».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ