Βάνα Παπαευαγγέλου: Σταθεροποίηση, αλλά όχι όση αναμέναμε

Βάνα Παπαευαγγέλου: Σταθεροποίηση, αλλά όχι όση αναμέναμε

Η παιδίατρος – λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην νεότερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον οποίο διαπιστώθηκαν 1388 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 549 είναι οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ της χώρας. Τέλος, 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Βίντεο: Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, καθώς σημειώνεται 86% πληρότητα κλινών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 81% στην Αττική, 99% στη βόρεια Ελλάδα.

Η κα. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε σε μια σταθεροποίηση, ίσως και μείωση τις τελευταίες ημέρες στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαφές πως δεν μειώνονται με τον τρόπο που θα περιμέναμε.

Μεγάλη παραμένει η διασπορά του κορωνοϊού
Η διασπορά στην κοινότητα εξακολουθεί να είναι μεγάλη συνέχισε και κάλεσε τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί. «Η συνάθροιση σε σπίτια θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειές μας. Ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει τη φούσκα του» είπε για τους πολίτες εν μέσω lockdown.

«Η διάμεση ηλικία αυτών που χάνονται παραμένει σταθερή και είναι στα 80 έτη» είπε η παιδίατρος, που ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως μόνο τον Νοέμβριο χάθηκαν περισσότεροι από 1.000 νεκροί από τον κορωνοϊό. Επίσης, μόνο μέσα στο Νοέμβριο 183 ασθενείς κάτω των 65 διασωληνώθηκαν και 117 άτομα κάτω των 65 ετών έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ