Τσίπρας: Απέτυχε σε όλα ο Μητσοτάκης

Τσίπρας: Απέτυχε σε όλα ο Μητσοτάκης

-Να μην τον αφήσουμε να πάρει ανάσα, το μήνυμα της Κουμουνδούρου στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Κυρ. Μητσοτάκης ίσον… αποτυχία. Στην οικονομία, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην απασχόληση, στα εθνικά θέματα. Παντού. Με αυτό ως βασικό δόγμα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του ο Αλ. Τσίπρας επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ανεβάζοντας συνεχώς τους τόνους της κριτικής του. Διευρύνοντας σταδιακά το πεδίο δράσης του.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στη χώρα από την πανδημία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, θέλοντας να ταυτίσει τον πρωθυπουργό με τις όποιες συνέπειες υπάρξουν το επόμενο διάστημα στη χώρα.

Σε αντίθεση με την πρώτη φάση της πανδημίας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους στην κριτική του, στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια, τώρα κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Επικαλείται δε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά της πανδημίας, καθώς επίσης και στην πρότασή του για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

«Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», είναι το μήνυμα της Κουμουνδούρου προς τους βουλευτές και τα στελέχη, προτρέποντας σε ένα ασφυκτικό πρέσινγκ κατά της κυβέρνησης και κάθε υπουργού ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπολιτευτική δράση των στελεχών απλώθηκε σε ένα πλέγμα θεμάτων: Από την πανδημία και τις συνέπειές της στην υγεία, την οικονομία, την εκπαίδευση, μέχρι τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Από τον τουρισμό μέχρι τα έργα για την κατασκευή νέων φυλακών στην περιοχή του Ασπροπύργου αλλά και… μια υπό κατασκευή γέφυρα στην Καβάλα!

Μελετώντας τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, στο επιτελείο του κ. Τσίπρα διαπιστώνουν ότι «η φθορά της κυβέρνησης ξεκίνησε» και ότι «ο κατήφορος θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες». Με εξαίρεση την πρόθεση ψήφου –που, όπως σημειώνουν, πρόκειται για κάτι συγκυριακό, «φωτογραφία της στιγμής»–, όλοι οι άλλοι δείκτες καταγράφουν την πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη.

Όλο και λιγότεροι είναι εκείνοι που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της στο ζήτημα της πανδημίας, όλο και λιγοστεύουν αυτοί που αισιοδοξούν για την επόμενη ημέρα. «Αργά ή γρήγορα, το κλίμα αυτό θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις, όσο κι αν προσπαθήσουν να ‘‘μαγειρέψουν’’ τα νούμερα οι εταιρείες», τονίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου. «Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει», υπογραμμίζουν.

Στην Κουμουνδούρου πάντως αντιλαμβάνονται ότι μόνο η άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, δεν αρκεί για να δώσει ώθηση στο κόμμα, ώστε να ανακάμψει πολιτικά.

Χρειάζεται, παράλληλα, ηγεσία και στελέχη να διατυπώσουν έναν ενιαίο και σαφή λόγο, με συγκεκριμένες προτάσεις ανά ζήτημα, προκειμένου σταδιακά να αποκαταστήσουν τους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες και ειδικότερα όσους στις εκλογές τούς γύρισαν την πλάτη.

Αναγνωρίζουν δε ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι μακρά και επίπονη, καθώς έχουν απέναντί τους ένα μιντιακό σύστημα που στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση και υποβαθμίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: tovima.gr


Σχολιάστε εδώ