Ποδηλατόδρομος 20 χλμ στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη

Ποδηλατόδρομος 20 χλμ στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη

Εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου θα δημιουργήσει ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη τις επόμενες μέρες προκειμένου να διευκολύνει όσους δημότες θέλουν είτε να αθλού­νται είτε να μετακινούνται με ηλεκτρικά πατίνια ή ποδήλατα.

Ο πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος θα έχει μήκος 20 χλμ. και θα εκτείνεται από την Πειραιώς, στο ύψος που βρίσκονται τα πολυκαταστήματα Leroy Merlin κ.λπ., μέχρι το νεκροταφείο της Νεάπολης. Θα έχει πλάτος 4 – 4,5 μέτρα, θα είναι διπλής κατεύθυνσης και όπου βολεύει θα υπάρχει και νησίδα με πράσινο. Ο πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος θα διέρχεται από τον σταθμό του μετρό της Νίκαιας, από στάσεις λεωφορείων και από άλλα επίκαιρα σημεία του Δήμου για να διευκολύνονται οι δημότες ή οι επισκέπτες και να κάνουν τις δουλειές τους χρησιμοποιώντας μόνο ποδήλατο ή πατίνι.

Όπως είπε ο κ. Ιωακειμίδης, το έργο θα είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν οι όμοροι δήμοι, όπως ο Πειραιάς, ο Ταύρος ή ο Κορυδαλλός κ.λπ., να «κουμπώσουν» πάνω του τους δικούς τους ποδηλατόδρομους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τεράστιο δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ