Μου έσκισε πολλά χειρόγραφα ο Φυντανίδης

Μου έσκισε πολλά χειρόγραφα ο Φυντανίδης

«Αυτός ο χώρος (του ΚΚΕ) με έμαθε να ονειρεύομαι έναν καλύτερο και δίκαιο κόσμο. Μπήκα σ’ αυτόν από την εφηβεία μου, όταν κατάλαβα, διαβάζοντας, ότι σ’ αυτόν τον τόπο δεν υπήρξε κατάκτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών που να μη συνδέεται με τους αγώνες του. Έμαθα να διαβάζω και νόμιζα ότι θα σώσω τον κόσμο. Είμαι εκεί γιατί δεν αισθάνθηκα προδομένη απ’ αυτό. Με έμαθε να αγωνίζομαι κι αυτό του το χρωστάω και προσπαθώ να του το ανταποδώσω. Μέσα σ’ αυτό είχα κάποιες από τις σημαντικότερες συναντήσεις στη ζωή μου και είχα την τύχη της φιλίας με μυθικούς ανθρώπους, όπως, για παράδειγμα, με τον Χαρίλαο Φλωράκη, τον Μάνο Κατράκη, την Έλλη Αλεξίου, τον Θανάση Βέγγο, τον Γιάννη Ρίτσο, την Αλέκα Παΐζη.
Μου έσκισε πολλά χειρόγραφα ο Φυντανίδης μέχρι να καταλάβω ότι αυτό που είναι φήμη δεν είναι είδηση. Τώρα, αυτό που είναι φήμη είναι (και) είδηση. Δεν γίνεται διασταύρωση. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος οτιδήποτε ‘‘σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες’’.
Οι σημαντικοί δημοσιογράφοι σήμερα έχουν την τύχη να είναι σαν τη μύγα μέσ’ στο γάλα. Πριν, ναι, ήταν περισσότεροι και δεν αποτελούσε είδηση να είσαι καλός δημοσιογράφος, ενώ τώρα αποτελεί».

Υπογραφή: Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ