Βασίλης Θεοχαράκης: Από 15 χρονών έκανα τον πωλητή!

Βασίλης Θεοχαράκης: Από 15 χρονών έκανα τον πωλητή!

-Πήγαινα κάθε μέρα στο μαγαζί του πατέρα μου με τα πόδια…

«Την αντιπροσωπεία της Nissan την πήραμε το 1961. Πριν από αυτό, είχαμε ξεκινήσει με ένα μαγαζί με ανταλλακτικά και αξεσουάρ στη Βερανζέρου όπου πήγαινα και εγώ από τα 15 μου χρόνια κάνοντας τον πωλητή.

Εμείς τότε μέναμε στην Καλλιθέα και πήγαινα κάθε μέρα στο μαγαζί του πατέρα μου με τα πόδια. Όταν στη συνέχεια πέρασα στη Νομική μοίραζα τον χρόνο μου μεταξύ σχολής και μαγαζιού.

Το πτυχίο το πήρα το 1957, αφού τελείωσα τη θητεία μου σαν αξιωματικός. Η πρώτη ξένη εταιρεία που φέραμε, και την ευθύνη της οποίας είχα εγώ για χρόνια, ήταν τα ελαστικά Yokohama το 1957.

Θυμάμαι ακόμη το άγχος που είχα όταν έφθανε η ώρα των πληρωμών στην Ιαπωνία… Την α­ντιπροσωπεία αυτή τη διατηρούμε και σήμερα».

Στα παιδιά η σκυτάλη…
«Τα μέλη της οικογένειάς μας εργάζονται στις εταιρείες μας. Ο ανιψιός μου ο Τάκης διοικεί τη Nissan, όπου εξακολουθώ να είμαι πρόεδρος. Η κόρη μου η Ντένη διευθύνει την TEOREN που αντιπροσωπεύει τη Renault στην Ελλάδα, ενώ η άλλη κόρη μου, η Αννίτα, η οποία είναι αρχαιολόγος, συμμετέχει και αυτή στη Nissan και στη ‘‘Μινέττα’’.

Η εγγονή μου η Αμαλία, κόρη της Αννίτας, είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη στο chartering στην TEO Shipping, ενώ ο εγγονός μου ο Βασίλης, ο γιος της Ντένης, εδώ και κάποιους μήνες απασχολείται στην ασφαλιστική.

Βέβαια είναι μικρός, αλλά διαθέτει πολλές γνώσεις και διαρκώς μαθαίνει.

Η εγγονή μου η Μαρίνα, κόρη της Αννίτας, έχει κάνει εικαστικές σπουδές και εργάζεται στο ίδρυμα».

Υπογραφή: Βασίλης Θεοχαράκης, 90 χρονών σήμερα, συνεχίζει ως πρόεδρος του Ομίλου, ενώ είναι και ζωγράφος

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: ert.gr


Σχολιάστε εδώ