Θέλει και… μιναρέ…

Θέλει και… μιναρέ…

Παρά τις διαφωνίες που καταγράφηκαν, είναι απολύτως σωστή η επιλογή του ανοίγματος του νέου τζαμιού στον Βοτανικό, καθώς καλύπτονται οι στοιχειώδεις ανάγκες θρησκευτικής λατρείας για τους χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα.

Και είναι φυσικά και θέμα της εικόνας της χώρας μας, που δέχονταν κριτική όχι μόνο από διεθνείς οργανισμούς αλλά και από τον… Ερντογάν για τη μη λειτουργία τζαμιού στην Αθήνα.

Είδαμε πάλι όμως να εμφανίζεται ο αυτόκλητος «πρόεδρος» της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, και να ασκεί κριτική λέγοντας ότι το τζαμί δεν του αρέσει γιατί δεν έχει μιναρέ. Επιπλέον, του φάνηκε μικρό και για να το απαξιώσει είπε ότι είναι ένας απλός χώρος που απλώς στρώθηκαν χαλιά.

Έχει ενδιαφέρον όμως ότι ο κ. Ελγαντούρ, που μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς με διάφορες δηλώσεις του αλλά και παράξενες επισκέψεις στη Θράκη, είπε στις δηλώσεις του ότι το τζαμί αυτό είναι μικρό καθώς στην Αθήνα ζουν 500.000 μουσουλμάνοι. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι το επόμενο αίτημα που θα ακούσουμε από τον κ. Ερντογάν, δηλαδή ένα τζαμί η δύο – τρία τζαμιά για να μαζεύονται οι 500.000 μουσουλμάνοι.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ