Στα ίδια επίπεδα ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2021

Στα ίδια επίπεδα ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2021

Με τις ψήφους του συνδυασμού της πλειοψηφίας και του συνδυασμού του Νίκου Βλαχάκου πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου για τον επόμενο χρόνο.

Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, α­ντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, είπε ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις υπολογίζεται ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα, ενώ τα υπόλοιπα έσοδα του Δήμου θα κινηθούν και αυτά με τον ίδιο ρυθμό, ενδεχομένως και πιο πτωτικό. Είπε ακόμα ότι το 2021 θα δοθούν στον ΟΠΑΝ 1,3 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του, στη ΔΗΡΑΠ 1,6 εκατ. ευρώ και στην ΚΟΔΕΠ 950.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Καταφέραμε να καταρτίσουμε έναν ρεαλιστικό και σύννομο προϋπολογισμό, παρά το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Ο προϋπολογισμός είναι φιλικός στον πολίτη γιατί έχει σοβαρές μειώσεις στα δημοτικά τέλη, περιλαμβάνει εκπτώσεις στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών και δίνει μεγάλη σημασία στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων».

Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πειραιάς, Πόλη Πρότυπο» Γιώργος Βίτσας δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί κινείται στη σωστή κατεύθυνση και πρότεινε την αύξηση των ποσών που δίνονται ως επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία, την παραχώρηση του πολιτιστικού χώρου «Κωσταράκος», κάποιες μέρες, σε σχολεία για να γίνονται μαθητικές θεατρικές παραστάσεις και τη διοργάνωση συναυλιών με ξένη μουσική στις «Μέρες Θάλασσας». Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος παρενέβη και είπε ότι φέτος θα διανεμηθούν στα σωματεία ως επιχορήγηση 200.000 ευρώ και πρότεινε να δημιουργηθεί διακομματική επιτροπή για να τα μοιράσει.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Διαμάντω Μανωλάκου δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί είναι φορομπηχτικός, ταξικός, που τσακίζει τους μικροεπαγγελματίες και τους φτωχούς. Αφαιρεί πόρους από τις κοινωνικές ανάγκες και τους δίνει στους επιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο. Πρότεινε, δε, τη διαγραφή όλων των παλαιών οφειλών προς τον Δήμο για να ανασάνει ο κόσμος που χρωστάει.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ