Η Chiquita γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Chiquita γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να γιορτάσουμε τους μικρούς μας φίλους, από την 20η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Οι μπανάνες Chiquita ανέκαθεν ήταν αγαπημένο φρούτο για τα παιδιά (και τους γονείς τους), αφού είναι ένα ιδανικό σνακ που τους προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για τον ιδιαίτερα απαιτητικό τρόπο ζωής τους. Μια φυσική, βολική, εξαιρετικά νόστιμη και κορυφαίας ποιότητας τροφή.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού γιορτάζει την υιοθέτηση της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών. Η μέρα είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ανάγκης για βελτίωση της ευημερίας των παιδιών σε όλο τον κόσμο, της προστασίας τους από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για αυτά. Σκοπός της Chiquita είναι να κάνει το χρέος της για την προστασία του μέλλοντος των παιδιών, με όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο τρόπο.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ύψιστης σημασίας να διασφαλίζουμε ότι οι λειτουργίες μας σέβονται τα δικαιώματα των παιδιών στις κοινότητες που έχουμε παρουσία. Σε όλο τον κόσμο, τα παιδιά επιδεικνύουν σθένος και ηγετικό χαρακτήρα υποστηρίζοντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο διαβίωσης. Καλούμε λοιπόν όλους να συμβάλουν στην προσπάθεια των παιδιών, να αξιοποιήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί και να δεσμευτούν εκ νέου ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά και τα δικαιώματά τους.

Η εμπλοκή μας με τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα μεγάλη από το ξεκίνημά μας, καθώς πιστεύουμε ότι σημαντικό να επενδύουμε στις επόμενες γενιές. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Πώς να είσαι καλός γείτονας“, που ουσιαστικά αποτελεί τη δέσμευσή μας για βελτίωση των κοινοτήτων στις οποίες ζουν οι εργαζόμενοί μας, υποστηρίζουμε την εκπαίδευση των παιδιών των εργαζομένων μας, επενδύοντας σε σχολικές υποδομές και προσφέροντας πακέτα σχολικών ειδών.

Κάθε χρόνο, διανέμουμε πάνω από 3.300 πακέτα σχολικών ειδών στα παιδιά των εργαζομένων μας στις περιοχές όπου καλλιεργούνται οι μπανάνες μας, όπως η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και η Κόστα Ρίκα. Τα πακέτα αυτά προσφέρουν στα παιδιά ένα μέρος των ειδών που χρειάζονται για να αριστεύσουν και να έχουν ελπίδα για το μέλλον τους. Εδώ και δεκαετίες, η Chiquita πρωτοστατεί στην εξάλειψη της παιδικής εργασίας από τον κλάδο και ανεξάρτητοι εξωτερικοί ελεγκτές όπως οι Rainforest Alliance και SA8000 επιθεωρούν την κατάσταση και πιστοποιούν ανά τακτά διαστήματα την εταιρεία.

Η προσέγγιση της Chiquita ως προς την στήριξη των τοπικών κοινοτήτων τονίζεται και στην πολιτική βιωσιμότητας “Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο” της εταιρείας. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το https://chiquitabrands.com/sustainability/.

Τα παιδιά αποτελούν την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα και η Chiquita έχει υλοποιήσει την πρώτη, στην ιστορία του κλάδου, έκθεση για τον αντίκτυπο στα δικαιώματα των παιδιών στις φάρμες σε Κόστα Ρίκα και Παναμά, σε συνεργασία με μια εταιρεία συμβούλων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου η εταιρεία να προσαρμόσει τα εργαλεία αξιολόγησης επιπτώσεων της UNICEF στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Υποστηρίζουμε πλήρως τα Δικαιώματα του Παιδιού και τις Επιχειρησιακές Αρχές (CRBP) που αναπτύχθηκαν από τη UNICEF, την Παγκόσμια Συμφωνία του ΟΗΕ και τη ΜΚΟ Save the Children.

Μια γευστική μπανάνα Chiquita είναι πλούσια σε απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως η Βιταμίνη Β6, οι διαλυτές ίνες, το μαγγάνιο και το κάλιο, που θρέφουν το σώμα των παιδιών και τροφοδοτούν την ατελείωτη φαντασία τους. Κατανοούμε ότι η εκπαίδευση, η υγεία και η πρόσβαση στο παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον ενός παιδιού και είμαστε περήφανοι που η Chiquita και οι μπανάνες μας, με την υπέροχη γεύση και την κορυφαία ποιότητα τους, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην διασφάλιση της πρόσβασης σε υγιεινές τροφές για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο και της οικοδόμησης ενός όσο το δυνατόν καλύτερου μέλλοντος για αυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το https://chiquitabrands.com/sustainability/  ή τις σελίδες μας σε Instagram και Facebook.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ