Δήμος Πειραιά: Ψήφισμα για τα έργα του ΟΛΠ στην Πειραϊκή

Δήμος Πειραιά: Ψήφισμα για τα έργα του ΟΛΠ στην Πειραϊκή

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με θέμα τα έργα για την επέκταση του Λιμανιού στην Πειραϊκή και τις επιπτώσεις που έχουν στην πόλη με την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Το ψήφισμα κατέθεσε ο Συνδυασμός «Πειραιάς για όλους» και ενέκριναν οι Συνδυασμοί της Πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφείς (Γ. Μωραλη και Νίκου Βλαχάκου).

Στο ψήφισμα το Δ.Σ. εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την έντονη διαμαρτυρία του για την μη ολοκλήρωση μέχρι σήμερα της διαδικασίας έγκρισης της ΜΠΕ και ΣΜΠΕ όπως ορίζει η σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημόσιου και ΟΛΠ.

Επίσης το Δ.Σ. καλεί άμεσα το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει σε όλους τις πρωτοβουλίες για την προστασία της Υγείας και την ποιότητα της ζωής  των κατοίκων του Πειραιά εντάσσοντας στην έγκριση ΜΠΕ και τους όρους που διατυπώθηκαν από το Δ. Συμβούλιο Πειραιά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Τέλος στο ψήφισμα αναφέρεται ότι ο Δήμος Πειραιά απαιτεί από όλες τις αρμόδιες αρχές -εξετάζοντας παράλληλα – κάθε νομικό και διοικητικό εργαλείο την άμεση διακοπή της διέλευσης βαρέων οχημάτων που προορίζονται για το έργο της επέκτασης της Νότιας προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.

Πηγή: Κανάλι Ένα 90.4/ Ν. Παρασκευάς


Σχολιάστε εδώ