Πόλεμος μέχρις εσχάτων Τσίπρα – Μητσοτάκη

Πόλεμος μέχρις εσχάτων Τσίπρα – Μητσοτάκη

-«Είμαστε στο χείλος του γκρεμού», λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμο φθοράς εναντίον της κυβέρνησης με «όπλο» την πανδημία έχει κηρύξει ο Αλ. Τσίπρας, με απώτερο σκοπό να αποδομήσει το προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί βήμα βήμα το σχέδιο που έχουν εκπονήσει στην Κουμουνδούρου με σκοπό αφενός να υπογραμμίσει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την επέλαση του κορονοϊού και αφετέρου να αναδείξει την αδυναμία (ανικανότητα) του κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να του χρεώσει προσωπικά τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Στο στενό επιτελείο του θεωρούν ότι όσο κι αν ο «στρατός» των φιλικών Μέσων Ενημέρωσης προστατεύει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αργά ή γρήγορα ο ελληνικός λαός θα κατανοήσει τον βαθμό αποτυχίας τους. Διαπιστώνουν δε ότι από τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων φαίνεται καθαρά ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.


Tσίπρας: «Είναι ατύχημα για την χώρα ότι αυτή την πανδημική κρίση την διαχειρίζεται μια κυβέρνηση με ιδεολογικές εμμονές ενάντια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»


«Το πρόβλημα της χώρας είναι που έχουμε μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται μονάχα για το πολιτικό όφελος και όχι για την ανθρώπινη ζωή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία από τις πολλές το τελευταίο διάστημα δημόσιες παρεμβάσεις του. «Έπαιξαν με την ασφάλεια και τη ζωή. Και δυστυχώς έπεσαν έξω. Μπορείς πλέον να τους εμπιστευθείς;», ήταν το μήνυμά του σε σποτ.

Απολύτως στοχευμένα ο κ. Τσίπρας ταξίδεψε διαδοχικά σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, και Λάρισα περιοχές όπου η πανδημία σαρώνει, προκειμένου να δώσει έμφαση στην κριτική του προς την κυβέρνηση και στις προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι δημόσιες αναφορές του έχουν δραματικό τόνο, καθώς «είναι δραματικές είναι οι ημέρες που ζει ο ελληνικός λαός», υπογραμμίζουν στενοί συνεργάτες του. «Είμαστε στο χείλος του γκρεμού», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανσή του σε άρθρο σε κυριακάτικη εφημερίδα («Αυγή»). «Η Ελλάδα βιώνει μια δραματική κατάσταση και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη» αλλά και από την Λάρισα χθες οπου δήλωσε: «είναι ατύχημα για την χώρα ότι αυτή την πανδημική κρίση την διαχειρίζεται μια κυβέρνηση με ιδεολογικές εμμονές ενάντια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» όπως τόνισε.

Έντονα επικριτικός προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ήταν ο κ. Τσίπρας και στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για την πανδημία. Αφού έκανε λόγο για παταγώδη αποτυχία, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας στους πολίτες, αρνούμενος να αναλάβει ο ίδιος οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη. Τον κάλεσε δε να αναγνωρίσει την αποτυχία του και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η συγγνώμη είναι πράξη γενναιότητας».

Στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στην ίδια σκληρή στάση, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης: Για την τραγική –λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και ΜΕΘ– κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία, για την οικονομική καταστροφή που υφίστανται χιλιάδες επιχειρήσεις, για τα ελλιπή μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, για τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ