KτηματοΛΟΓΙΚΑ

KτηματοΛΟΓΙΚΑ

Ανοιχτό Κτηματολόγιο
Υπογράφηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Κτηματολογίου και του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών με στόχο τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υποστήριξη διαφόρων δράσεων ανοιχτότητας. Το πλαίσιο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθηγητής Δημήτρης Σταθάκης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης.

Τελικά, ποιοι θα ερευνούν από το γραφείο;
Προτάσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών και των κτηματολογικών γραφείων καθώς και την ανάγκη για μέτρα στήριξης δικηγόρων και ασκούμενων υπέβαλε η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών η έρευνα στο Κτηματολόγιο μέσω υπολογιστή μόνο για επαγγελματίες (δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές κ.λπ.). Επαγγελματίες, ναι, σύμφωνοι. Ποιοι όμως;

Απολυμάνθηκαν;
Την περασμένη Τετάρτη ιστοσελίδα έγραψε ότι εταιρεία-ανάδοχος του Κτηματολογίου, που απασχολεί περίπου 120 εργαζόμενους, δεν δέχεται να απολυμανθεί ο χώρος εργασίας, παρά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου το διέψευσε λέγοντας ότι ακολουθεί πιστά όλα απολύτως τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης του κορονοϊού. Θα μάθουμε…

Ανεξάρτητη η Κέρκυρα
Ο γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης ενημέρωσε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργο Καλούδη ότι εγκρίθηκε η προκήρυξη της θέσης του προϊσταμένου του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων, γεγονός που σημαίνει πως η Κέρκυρα δεν θα ανήκει στα Γιάννενα ως παράρτημα, αλλά θα έχει το δικό της κτηματολογικό γραφείο.

Επιστροφή στο καθήκον
Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Εφετείου Δωδεκανήσου, με την οποία δικαιώθηκε και αναλαμβάνει εκ νέου τα καθήκοντά του ο διευθυντής του Κτηματολογίου Ρόδου Νικόλαος Ματσάκης, που τελούσε σε τρίμηνη αργία, καθώς κρίθηκε αθώος χωρίς αμφιβολίες. Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση, κατηγορήθηκε αδίκως για υπεξαγωγή εγγράφων που έπραξε υπάλληλός του.

Ο Δήμος Αθηναίων περιθάλπει τα «αδέσποτα»
Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του Κτηματολογίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» πως «με το Κτηματολόγιο έχουμε εντοπίσει περίπου 150.000 (αδέσποτα) κτίρια που δεν έχουν δηλωθεί. Αυτά περνάνε αυτομάτως στο Δημόσιο και συζητάμε με τον Δήμο Αθηναίων μια συνεργασία για να του αποδοθούν τέτοιου είδους ακίνητα».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ