Το σχέδιο για τον εμβολιασμό – Β. Κικίλιας: Σε 1.018 κέντρα, 2.117.440 εμβολιασμοί τον μήνα

Το σχέδιο για τον εμβολιασμό – Β. Κικίλιας: Σε 1.018 κέντρα, 2.117.440 εμβολιασμοί τον μήνα

«Δεν χρειάζεται να τονίσω το πόσο σημαντική και κρίσιμη είναι η κατάσταση που βιώνει η χώρα» σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ δέχεται τεράστια πίεση ανέφερε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας τονίζοντας ότι ο κ. Τσιόδρας του έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή, επισημαίνοντας ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”».

«Μπαίνουμε σε χειμωνιάτικες μέρες, οι κλιματικές συνθήκες δεν βοηθούν» είπε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα ο υπουργός ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη και έκανε ειδική μνεία στις νοσηλεύτριες που φθάνουν στην Θεσσαλονίκη από την Κρήτη. «Είμαι βέβαιος ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σε 1.018 κέντρα 2.117.440 εμβολιασμοί τον μήνα

Ο υπουργός Υγείας προχώρησε στην παρουσίαση του σχεδίου για τον εμβολιασμό, για όταν θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο και ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 1.018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα με την εξής ιεράρχηση: πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.


Σχολιάστε εδώ