Πού το πάει ο Πολάκης

Πού το πάει ο Πολάκης

-Δοκιμάζει τα νεύρα του Τσίπρα

Σε «αδύναμο κρίκο» του ΣΥΡΙΖΑ και «υπ’ αριθμόν 1» εσωκομματικό πρόβλημα για τον Αλ. Τσίπρα εξελίσσεται ο Π. Πολάκης. Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, την ένταση και το περιεχόμενο του πολιτικού λόγου του αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του ακυρώνει (αποδομεί) σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική του κόμματος, ενώ παράλληλα υπονομεύει το εγχείρημα για διεύρυνση προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις δηλώσεις ή κινήσεις του φέρνουν σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου, το χειρότερο όμως είναι ότι παρέχει επιχειρήματα στην κυβέρνηση και προσφέρει επικοινωνιακές ανάσες στον Κυρ. Μητσοτάκη. Και αυτό με μια συχνότητα που και εκπλήσσει και εξοργίζει μεγάλη μερίδα στελεχών του κόμματος. Ενίοτε δε ο κ. Πολάκης δίνει την εντύπωση ότι έχει πλήρως αυτονομηθεί, πράττει και λέει ό,τι νομίζει και θεωρεί σωστό, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες, ακόμη κι αν αυτές εκθέτουν το κόμμα στο οποίο ανήκει.

Σε διάστημα λίγων μόνο ημερών πρώτα… διαφήμισε το γεύμα μετά γνωστών, φίλων κ.ά., χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Και στη συνέχεια έστησε ένα πολιτικό – επικοινωνιακό χάπενινγκ, όπου εμφανίσθηκε έξω από την εντατική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» χωρίς μάσκα για να καταγγείλει την αποτυχία της κυβέρνησης.

Οι πιέσεις προς τον κ. Τσίπρα από κορυφαία στελέχη αλλά και στενούς συνεργάτες, που του ζητούν να πάρει μέτρα έναντι του πρώην υπουργού, έχουν και πυκνώσει και ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. «Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η ιστορία. Κάθε φορά που έχουμε στριμώξει την κυβέρνηση εμφανίζεται ο Πολάκης και τα τινάζει όλα στον αέρα», σημειώνουν.

Πληροφορίες από έγκυρες πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι και ο Αλ. Τσίπρας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη συμπεριφορά και την πρακτική του πρώην υπουργού. Αισθάνθηκε δε εξαιρετικά δυσάρεστα όταν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του (Star) χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον κ. Πολάκη (σ.σ.: Η αμηχανία και η δυσφορία ήταν εμφανής τόσο σε όσα είπε όσο και στην έκφραση του προσώπου του…).

Ακούει με προσοχή τις εισηγήσεις των στελεχών, προβληματίζεται, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει το… μεγάλο βήμα. Για πολλούς και διαφόρους λόγους: Πρώτον, τα «παραπτώματα» του κ. Πολάκη δεν είναι τέτοια που να δικαιολογούν μια αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, πόσω μάλλον μια πιο… βαριά τιμωρία. Δεύτερον, ο πρώην υπουργός έχει αρκετούς υποστηρικτές εντός του ΣΥΡΙΖΑ και σε όλες τις βαθμίδες, ενώ το «φαν κλαμπ» του στις τάξεις των ψηφοφόρων του κόμματος είναι και ισχυρό και δυναμικό.

Ως εκ τούτου, ενδεχόμενη τιμωρία του θα προκαλούσε… κύμα δυσαρέσκειας. Τρίτον, ακόμη και αν αγνοούσε (σ.σ.: ο κ. Τσίπρας) τους παραπάνω λόγους και προχωρούσε στη λήψη μέτρων κατά του κ. Πολάκη, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τον διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα θα εκλείψει, αντίθετα, μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Την περασμένη Τετάρτη ο πρώην υπουργός προσήλθε στην Κουμουνδούρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το –σε δημόσια θέα– φαγοπότι με πολυπληθή συντροφιά στην Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να επικοινωνήσει μαζί του. Τόσο ο Δ. Τζανακόπουλος όσο και η Όλγα Γεροβασίλη του επισήμαναν ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες παρεμβάσεις του για να μη φέρνει σε δύσκολη θέση το κόμμα. «Το θέμα θεωρείται λήξαν», ήταν το μήνυμα της Κουμουνδούρου μετά το πέρας της συνάντησης. «Όλα πρίμα», ήταν το… μήνυμα του κ. Πολάκη, που προφανώς ήταν σε άλλο μήκος κύματος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απόδειξη; Ένα 24ωρο αργότερα έστησε το σόου έξω από την εντατική του «Σωτηρία», προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις και φέρνοντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην άκρως δυσάρεστη θέση να απολογείται για τα πεπραγμένα του.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ