Εθνική Ελλάδος: Πρωτιά με μία νίκη – Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή λέει ο Φαν΄τ Σιπ

Εθνική Ελλάδος: Πρωτιά με μία νίκη – Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή λέει ο Φαν΄τ Σιπ

– Να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων καλούνται οι έλληνες διεθνείς

Είναι τόσο απλό όσο και σύνθετο μαζί. Για πρώτη φορά ύστερα από καιρό η Εθνική ομάδα έχει έναν «τελικό» μπροστά της, με την έννοια του πολύ σημαντικού αγώνα, καθώς το βράδυ (18/11, 21:45) αντιμετωπίζει στη Ριζούπολη τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο της League C, στο Nations League.

Και σύνθετο, επειδή για να τα καταφέρει να φύγει με ψηλά το κεφάλι από τα δύο αυτά 90λεπτα –το πρώτο εκτός έδρας– πρέπει να εμφανιστεί άψογη και, κυρίως, να σκοράρει – μετά τη χαρακτηριστική αφλογιστία της στο τελευταίο επίσημο ματς κόντρα στο Κόσοβο, πριν από έναν μήνα.

Στο νικηφόρο φιλικό με την Κύπρο τα νέα πρόσωπα έδωσαν φρεσκάδα και αποτελεσματικότητα στην ομάδα μας. Κι αυτό που χρειάζεται πλέον είναι η σωστή διαχείριση του δυναμικού από τον προπονητή. Για παράδειγμα, ο Κώστας Φορτούνης, που τόσο στην Εθνική όσο και στον Ολυμπιακό χρησιμοποιείθηκε ελάχιστα, πιθανώς να πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο, αφού δεδομένα πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή, όπως ανέφερε και ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ, που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιοδήποτε παιχνίδι με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Πειραματισμοί σε αυτήν τη φάση δεν χωρούν και κάθε λεπτό από τα 90που συνολικά θα έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολύτιμο.

Δυνατότητες σαφώς και υπάρχουν, φιλοδοξίες και στόχος ξεκάθαρος, όμως πρέπει και να τα αποδείξουμε αυτά στο γήπεδο.

Προφανώς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ικανό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, καταγράφοντας μια σημαντική επίδοση-παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον του.

Και δεν μένει παρά οι διεθνείς μας, αύριο απέναντι στην σαφώς ισχυρότερη Σλοβενία, να κάνουν το καθήκον τους, πιάνοντας υψηλή απόδοση. Στο χέρι τους είναι.

Κάτι ακόμη. Σίγουρα το 2004 και το έπος του αποτελεί ένδοξο παρελθόν και ουδείς ζητά από τη νέα φουρνιά ανάλογα μεγαλεία, αν και όποτε προκύψουν ασφαλώς είναι καλοδεχούμενα. Λαϊκή απαίτηση είναι η Εθνική να αποκτήσει και πάλι την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της ομάδας εκείνης που κάποτε είχε φτάσει στο σημείο να προβληματίζει, αν όχι να τρομοκρατεί, τους πάντες στο διάβα της.

Τζον Φαν΄τ Σιπ: Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή

«Είναι καλό που θα έχουμε πίεση, γιατί έχουμε πίεση να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας φέρει πρώτους στον όμιλο. Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή», επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν΄τ Σιπ.

«Η Σλοβενία έχει την επιλογή και της ισοπαλίας, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Η δική μας εστίαση είναι μόνο στη νίκη και στο παιχνίδι μας, πώς θα επιτεθούμε, πώς θα αμυνθούμε για να νικήσουμε».

Για να συμπληρώσει ότι αυτό «δεν αλλάζει πολλά στον τρόπο που σκεφτόμαστε γιατί πάντα πάμε για τη νίκη. Υπάρχει πίεση, αλλά είναι καλή πίεση, την οποία γνωρίζουν οι παίκτες μας γιατί παίζουν σε καλές ομάδες που κυνηγούν στόχους».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: ΕΠΟ


Σχολιάστε εδώ