Ποιοι μαγειρεύουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ποιοι μαγειρεύουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας

-Έτρεξε ο Σημίτης να βάλει πλάτη

Σενάρια για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με… φόντο την πανδημία διακινούνται τις τελευταίες ημέρες σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Η ανεξέλεγκτη πορεία του κορονοϊού σε συνδυασμό με την αδυναμία της κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση έχει –όπως φημολογείται– ενεργοποιήσει οικονομικούς και… εκδοτικούς κύκλους, που προωθούν την ιδέα για κοινή δράση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Με το σκεπτικό ότι η σύμπραξη δύο ή τριών κομμάτων θα καθιστούσε πιο αποτελεσματική την προσπάθεια για ανάσχεση της πανδημίας, ενώ θα αποκαθιστούσε το κλίμα σύμπνοιας που είναι αναγκαίο να υπάρχει αυτήν την περίοδο στη χώρα. Στα σενάρια αυτά ε­ντάσσουν ορισμένοι την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (άρθρο στα «Νέα»), ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να κάνουν κριτική, να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση!

Προεξοφλούν μάλιστα ότι θα υπάρξει και συνέχεια τις επόμενες ημέρες, από άλλο πολιτικό παράγοντα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ενήμεροι για όλα αυτά που συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες και, όπως είναι φυσικό, τα απορρίπτουν… μετά βδελυγμίας.

«Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και την (κοινοβουλευτική) δύναμη αλλά και το δυναμικό για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα», σημειώνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Προσθέτουν δε ότι «τα κόμματα από τη θέση της αντιπολίτευσης και ως επίσημοι φορείς, αντί να κάνουν ανέξοδη κριτική και να διακινούν fake news, πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης».

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι και στην Κουμουνδούρου. «Ο κ. Μητσοτάκης όλους αυτούς τους μήνες αγνόησε επιδεικτικά τις προτάσεις και τις προειδοποιήσεις μας.

Δεν θα πάμε τώρα να γίνουμε… συνυπεύθυνοι στην αποτυχία της κυβέρνησης», σημειώνουν. Στη σχετική φημολογία εντάσσουν ορισμένοι την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για «μορατόριουμ» έξι μηνών και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Λύση που επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει μεν την εθνική προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας, χωρίς ωστόσο να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία.

Προκύπτει σαφώς ότι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, τα σχέδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν έχουν καμία απολύτως τύχη, αποτελούν… σενάρια χειμερινής νυκτός. Ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί συνέταιρο στην εξουσία και τα… παρελκόμενά της, ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να γίνει συνοδοιπόρος του στην πορεία προς την πολιτική καταβαράθρωση.

Οπότε… Εκτός κι αν η πορεία της πανδημίας τεθεί εκτός ελέγχου και αναζητηθούν συλλογικές λύσεις.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ