Δήμος Πειραιά: Σχεδόν ομόφωνα «πέρασε» το Τεχνικό Πρόγραμμα

Δήμος Πειραιά: Σχεδόν ομόφωνα «πέρασε» το Τεχνικό Πρόγραμμα

Για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Μεταπολίτευση και μετά ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα που έφερε η Δημοτική Αρχή με τόσο ευρεία πλειοψηφία.

Όλες οι παρατάξεις, του Νίκου Βλαχάκου, του Νίκου Μπελαβίλα και του ανεξάρτητου Σταύρου Κοσκωτά, υπερψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα. Μόνο η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ («Λαϊκή Συσπείρωση») το καταψήφισε.

Βασικός πυρήνας επίσης για να φτάσουμε σε αυτήν τη μεγάλη πλειοψηφία ήταν η ορθολογική αντιμετώπισή του από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος, ως ειδικός επιστήμονας, κατανόησε τις παραμέτρους του προγράμματος, αλλά έβαλε και τις δικές του πινελιές με συγκεκριμένες και αξιολογημένες προτάσεις, τις οποίες αποδέχθηκε ο Δήμαρχος.

♦ Καταγγελία για μπάζωμα του τάφου του Θεμιστοκλή, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Λιμάνι» Θανάσης Διαβολάκης. Ο Δήμαρχος είπε ότι θα μεταφέρει την καταγγελία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και στην COSCO για να δίνει τι γίνεται.

♦ Ένα πολύ σημαντικό έργο αναφέρεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του κτιρίου και της καμινάδας του παλαιού εργοστασίου Δηλαβέρη, που βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο στην περιοχή της Λεύκας. Ένα εμβληματικό κτίριο του προπερασμένου αιώνα, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως μουσείο της παλαιάς βιομηχανικής εποχής.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ