Από τη Δευτέρα κλειστά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Από τη Δευτέρα κλειστά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ακολουθώντας τη σύσταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων όλης της χώρας, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα έως τουλάχιστον τις 30 Νοεμβρίου ώστε να περιοριστεί περισσότεροκ η υκλοφορία γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και η αποφυγή δημιουργίας νέων εστιών συγκέντρωσης πληθυσμού σε σημεία περιμετρικά των σχολείων.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την έναρξη εναλλακτικών μέτρων εκπαίδευσης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω δύο τρόπων:

Εκπαιδευτική Τηλεόραση: Από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τα τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές Δημοτικού.
Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και θα είνα υποχρεωτική. Η κάθε εκπαιδευτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά. Για τους μαθητές Δημοτικών τα μαθήματα θα διαρκούν από τις 14.00 έως τις 17.00 και για τους μαθητές Νηπιαγωγείων από τις 14.00 έως τις 16.20.
Κανονικά η ειδική αγωγή.

Η τηλεκπαίδευση για τις δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ -μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα, Σάββατο, σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Κανονικά, συνεχίζεται η λειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 


Σχολιάστε εδώ