Τα Αρμαμέντα της Ελευθερίας 1821-1829 – Ένα ταξίδι στον κόσμο των καραβιών της Ελληνικής Επανάστασης και η συμβολή τους στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας!

Τα Αρμαμέντα της Ελευθερίας 1821-1829 – Ένα ταξίδι στον κόσμο των καραβιών της Ελληνικής Επανάστασης και η συμβολή τους στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας!

Συγγραφείς – Συλλογικό

– Ελευθερία Ζέη
Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας – Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ιστορικός / Συγγραφέας

– Ευάγγελος Γρυπιώτης
Μικροναυπηγός/Ερευνητής / Συγγραφέας
Βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών

– Εμμανουήλ Λούζης
Ερευνητής / Συγγραφέας/τ.  Γ.Α.Κ. Σπετσών

– Δημήτριος Λισμάνης
Αντιναύαρχος (Ο) Πολεμικού Ναυτικού ε.α.  / Συγγραφέας

– Δημήτρης Μπαλόπουλος
Αντιναύαρχος (Ο) Πολεμικού Ναυτικού ε.α. / Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας

– Λεωνίδας Γουργουρίνης 
Ερευνητής / Συγγραφέας

– Άρης Τσικοντούρης
Ερευνητής / Συγγραφέας

Εικονογράφηση
Αρτέον 
Πρόλογος
Δήμητρα Κουκίου – Ιστορικός
ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Επιμέλεια έκδοσης
Άρης Τσικοντούρης 
— 

> Με την υποστήριξη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


[…] Απέναντι στον ετοιμοπόλεμο ελληνικό στόλο που αποτελούνταν από μικρότερα εμπορικά, κατά κύριο λόγο καράβια, ο οθωμανικός -αν και δεν διέθετε ναυτική παράδοση- ήταν άρτια εξοπλισμένος και καθαρά πολεμικός. Υστερούσε όμως σε έμψυχο υλικό, η δράση του οποίου έπαιζε σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις. Επίσης, ο ελληνικός στόλος, με δύο ναυτικές βάσεις στην Ύδρα και τις Σπέτσες και δύο προωθημένες στα Ψαρά και στην Κάσο είχε μεγαλύτερη εποπτεία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τα Δαρδανέλλια έως και την Αλεξάνδρεια και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων…
…Όσα από τα ένδοξα πλοία του Αγώνα θεωρήθηκαν αξιόμαχα συγκρότησαν τον στόλο του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και οι ηρωικοί ναυμάχοι έγιναν οι πρώτοι αξιωματικοί του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έκτοτε συνεχίζει την ένδοξη πορεία του υπερασπιζόμενο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Η ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική, σταθερά προσανατολισμένη στην ανάδειξη της ιστορικής ναυτικής κληρονομιάς, προσφέρει με την παρούσα έκδοση μια ουσιαστική προσέγγιση της δύναμης του ελληνικού στόλου, την εξέλιξη της ναυπηγικής τέχνης, καθώς και την τυπολογία των καραβιών που έλαβαν μέρος στον Αγώνα του 1821, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα άγνωστες πτυχές για τα κατορθώματα των πλοιοκτητών και των θρυλικών ναυμάχων. Με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο κλίμα, την ένταση, και το μεγαλείο του ναυτικού Αγώνα.

(Από τον πρόλογο της έκδοσης) 


88 εικονογραφημένες σελίδες με 26 αποτυπώσεις καραβιών και 11 αποτυπώσεις ναυτικών σκηνών!


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΤΕΟΝ

Kατηγορία: Εικονογραφημένη Μελέτη, Θάλασσα
ISBN: 978-618-5517-00-7 

 


Σχολιάστε εδώ