Η επέτειος του Πολυτεχνείου ανησυχεί την κυβέρνηση…

Η επέτειος του Πολυτεχνείου ανησυχεί την κυβέρνηση…

-Μέτωπο με το ΚΚΕ άνοιξε η κυβέρνηση με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά την επιβολή και του lockdown, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι τόσο ο εορτασμός της 17ης Νοέμβρη όσο και η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία δεν θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Επισήμανε δε ότι για τους ίδιους λόγους δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις (παρελάσεις κ.ά.) για την 28η Οκτωβρίου και την περασμένη άνοιξη για την 25η Μαρτίου.

Ωστόσο, από τον Περισσό έχουν εκφράσει την πρόθεση να πραγματοποιήσουν ανοιχτή εκδήλωση (συγκέντρωση, ίσως και πορεία) στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ακριβώς είχαν κάνει και την Πρωτομαγιά, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ. Με τη συμμετοχή μικρού αριθμού μελών του κόμματος και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Τότε η κυβέρνηση είχε κάνει τα στραβά μάτια, πλην όμως, τώρα δεν πρόκειται να έχει την ίδια αντίδραση.

Ερωτηθείς για το θέμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, χθές, κατα την επισκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε σε συσκέψεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης, σχολίασε: «Αυτή η συζήτηση εξελίσσεται μακάβρια. Είναι μία άσκοπη συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα, το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ. Ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος έτσι. Την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα του 2020, όλες αυτές τις γιορτές τις φυλάξαμε και προφυλάξαμε τους εαυτούς μας. Το ίδιο θα γίνει με την 17η Νοεμβρίου, την οποία θα γιορτάσουμε με κατάνυξη και σεβασμό, αλλά χωρίς πορείες».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ