Τζέιμς Σταυρίδης: Η Τουρκία είναι ταραχοποιός δύναμη!

Τζέιμς Σταυρίδης: Η Τουρκία είναι ταραχοποιός δύναμη!

Τα είπε ντόμπρα και σταράτα ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην πρύτανης της Σχολής Fletcher, εν όψει των αμερικανικών εκλογών, που έγιναν την Τρίτη:

«Όποιος κι αν είναι ο επόμενος Πρόεδρος, υπάρχει πλέον ευρεία συναίνεση ότι η Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι μια ταραχοποιός δύναμη διεθνώς, με βλέψεις που δεν συμβάλλουν στην παγκόσμια τάξη ή στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Ούτε ο Πρόεδρος Τραμπ ούτε ο Μπάιντεν θα ανε­χθούν αυτήν τη συμπεριφορά περαιτέρω»!
Κράτος-κλειδί η Ελλάδα!

Υπέρ του Μπάιντεν ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Έντι Ζεμενίδης. «Η Ελλάδα έχει καταστεί κράτος-κλειδί, τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα είναι σημαντικό για τον Μπάιντεν ως Πρόεδρο καθώς θα επιχειρεί να αποκαταστήσει την ηγετική εικόνα των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή».

Και ο Νίκολας Μπερνς

Και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς ήταν υπέρ του Μπάιντεν, για τον οποίο είχε δηλώσει: «Τον γνωρίζω από πολλά χρόνια. Αυτό που θαύμαζα σε αυτόν ήταν και είναι η αισιοδοξία του για την Αμερική και τον δημοκρατικό κόσμο. Είναι ο Πρόεδρος που χρειαζόμαστε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στην Ιστορία μας».
Υπέρ του Τραμπ ήταν ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τζιτζίκος, πρώην επικεφαλής Προγραμματισμού στον Λευκό Οίκο, ο οποίος είπε για τον Ερντογάν ότι «είναι ξεκάθαρα ο τοπικός νταής», αναφερόμενος στα επεισόδια στον Έβρο και στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και τόνισε ότι «οι νταήδες δεν επικρατούν ποτέ».
Εκτιμά, πάντως, ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν, όποιος και να κερδίσει τις εκλογές».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: wikipedia


Σχολιάστε εδώ