Το αλάτι  στην καθημερινότητα…

Το αλάτι στην καθημερινότητα…

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΣΤΕΡΗ


Είναι σημαντικό που, εν μέσω του ευρύτερου κακού με τον ιό και των λοιπών δεινών του, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ συνεχίζονται, έστω οι πρώτες τη τάξει κατηγορίες τους.

Και δεν υπερασπιζόμαστε κυρίως τα οφέλη των ΠΑΕ, που, κακά τα ψέματα, θα πλήττονταν σε μεγάλο βαθμό αν αναστελλόταν η λειτουργία των διοργανώσεων, όσο κυρίως τον κόσμο. Τους απλούς φιλάθλους, που μέσα στη γενική μαυρίλα της καθημερινότητας, αν τους έχει μείνει κάτι για να ξεφεύγει κάπως το μυαλό, είναι αυτή ακριβώς η αγάπη τους, η γλυκιά συνήθεια του Σαββατοκύριακου με τη στρογγυλή θεά και τους αγώνες της.

Για κάποιον που δεν είναι φίλος των σπορ και δη των προβεβλημένων, το γεγονός δεν λέει τίποτα. Ωστόσο για τους… μυημένους, η απόφαση της κυβέρνησης να ευθυγραμμιστεί ουσιαστικά με όσα ισχύουν στην Ευρώπη, παρά τους σοβαρούς αποκλεισμούς που γενικότερα έχουν επιβληθεί, είναι το βάλσαμο που μαλακώνει την πληγή από τη σκληρότατη μάστιγα της εποχής, το αλάτι αν θέλετε, που τρόπον τινά νοστιμίζει μια περίοδο άγευστη έως πικρή.

Φυσικά, η υγεία και η ατομική ασφάλεια είναι πρώτιστα αγαθά και περί αυτού ουδείς αντιλέγει. Ωστόσο όταν υπάρχει πλάνο, προσοχή και μέριμνα, όλα γίνονται. Και μέχρι να επιστρέψουμε οριστικά και ανεπιστρεπτί στην κανονικότητα, ας υπάρχει κάτι που να ψυχαγωγεί και να χαλαρώνει. Χρήσιμο είναι και αυτό.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ